Historija TV – domaći tv kanal koji se bavi historijom Bosne i Hercegovine

Historija TV – domaći tv kanal koji se bavi historijom Bosne i Hercegovine

Centar za mir i multietničku suradnju  iz Mostara je pokrenuo TV kanal pod imenom Historija TV.

Historija TV je prvi domaći tv kanal koji se bavi historijom Bosne i Hercegovine i koji će obrađivati sve teme vezane za historijska događanja u dugoj historiji naše zemlje. U program ćete vidjeti svaki značajan datum iz historije, od prvog spominjanja Bosne do perioda obnove njene državnosti i odbrane te ličnosti koje su obilježile najvažnije vrijeme, datume i događaje u istoriji.

Posebna pažnja biće usmjerena na detaljno dokumentovanje perioda agresije na BiH u periodu 1992. – 1995. Na jednom mjestu biće prikazivana vojna, politička i diplomatska odbrana suvereniteta Bosne i Hercegovine do današnjeg dana, te

Emitovati ćemo svjedočenja živih aktera najtežeg i najponosnijeg vremena odbrane, očuvaćemo sjećanje na njih i one koji već odavno nisu među nama.

Historija TV će pratiti i sve društvene aktivnosti, javne tribine, forume i okrugle stolove, kulturne i vjerske manifestacije važne za obnovu i izgradnju pomirenja i multietničkog društva u BiH, te promovisati sve aktere iz javnog života koji rade na jačanju takve Bosne i Hercegovine.

Osim novih dokumentarnih filmova i emitovanja do sada ne viđenih materijala, gledaoci će imati priliku vidjeti i već poznate najlavlitetnije dokumentarne filmove koji su emitovani u posljednje dvije decenije.

Skrenuti ćemo pažnju na sve događaje i ličnosti iz regiona koji imaju historijsku vezu sa dešavanjima u BiH, one koji su pomogli i pomažu njenom očuvanju, ali i na one koji je na bilo koji način ugrožavanju ili sue j ugrožavali.

Historija TV će na jednom mjestu, jednom za sva vremena , za sadašnje i buduće generacije sačuvati sjećanje na najvažnije ljude i događaje u Bosne i Hercegovine – ističu.

Previous Dugi redovi pred sarajevskim pekarama za ramazanske somune
Next DDC MLS iz Sarajeva uposlit će oko 150 novih radnika u 2020.

You might also like

NAŠI DANI

Poruka za Sandžak iz Sarajeva: Jedno srce, jedan narod!

Sarajevska Vijećnica je večeras osvijetljena bojama nacionalne zastave sandžačkih Bošnjaka u znak solidarnosti i podrške Sandžaku koji se posljednjih dana suočava sa velikim izazovima. Ovim činom Grad i građani Sarajeva

NAŠI LJUDI

Prijem u Bosanskoj kući u Birmingamu na Dan državnosti BiH

U ponedjeljak je simbolično povodom godišnjice zvaničnog otvorenja Bosanske kuće na Dan državnosti naše drage domovine Bosne i Hercegovine, Bosnia UK Network organizovao prijem na kojem je prezentovana historija razvoja Networka. Prisjećamo

DUHOVNOST

Top s Kicelja označio početak ramazana u Tuzli

Top s uzvišenja Kicelj označio je početak ramazana u Tuzli. Plotun je kao i prethodnih godina ispalio Nakib Husagić, javlja AA. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed ef.