Historija TV – domaći tv kanal koji se bavi historijom Bosne i Hercegovine

Historija TV – domaći tv kanal koji se bavi historijom Bosne i Hercegovine

Centar za mir i multietničku suradnju  iz Mostara je pokrenuo TV kanal pod imenom Historija TV.

Historija TV je prvi domaći tv kanal koji se bavi historijom Bosne i Hercegovine i koji će obrađivati sve teme vezane za historijska događanja u dugoj historiji naše zemlje. U program ćete vidjeti svaki značajan datum iz historije, od prvog spominjanja Bosne do perioda obnove njene državnosti i odbrane te ličnosti koje su obilježile najvažnije vrijeme, datume i događaje u istoriji.

Posebna pažnja biće usmjerena na detaljno dokumentovanje perioda agresije na BiH u periodu 1992. – 1995. Na jednom mjestu biće prikazivana vojna, politička i diplomatska odbrana suvereniteta Bosne i Hercegovine do današnjeg dana, te

Emitovati ćemo svjedočenja živih aktera najtežeg i najponosnijeg vremena odbrane, očuvaćemo sjećanje na njih i one koji već odavno nisu među nama.

Historija TV će pratiti i sve društvene aktivnosti, javne tribine, forume i okrugle stolove, kulturne i vjerske manifestacije važne za obnovu i izgradnju pomirenja i multietničkog društva u BiH, te promovisati sve aktere iz javnog života koji rade na jačanju takve Bosne i Hercegovine.

Osim novih dokumentarnih filmova i emitovanja do sada ne viđenih materijala, gledaoci će imati priliku vidjeti i već poznate najlavlitetnije dokumentarne filmove koji su emitovani u posljednje dvije decenije.

Skrenuti ćemo pažnju na sve događaje i ličnosti iz regiona koji imaju historijsku vezu sa dešavanjima u BiH, one koji su pomogli i pomažu njenom očuvanju, ali i na one koji je na bilo koji način ugrožavanju ili sue j ugrožavali.

Historija TV će na jednom mjestu, jednom za sva vremena , za sadašnje i buduće generacije sačuvati sjećanje na najvažnije ljude i događaje u Bosne i Hercegovine – ističu.

Previous Dugi redovi pred sarajevskim pekarama za ramazanske somune
Next DDC MLS iz Sarajeva uposlit će oko 150 novih radnika u 2020.

You might also like

NAŠI DANI

Komšić: Ukinut ćemo Čovićev ured u Mostaru, glavni grad Bosne i Hercegovine je Sarajevo

  -Imamo javno iznesene planove za rastakanje Bosne i Hercegovine koji više ne dolaze samo iz Republike Srpske nego nažalost doleza iz onog političkog miljea kojeg možemo zvati HNS ili

NAŠI DANI

U blizini Ankare: Otvoren park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću

U gradiću Kazan u blizini turske prijestolnice Ankare otvoren je park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku samostalne, nezavisne Republike Bosne i Hercegovine. Park je otvorio ambasador BiH

NAŠI DANI

Otac mladog sportiste napadnutog u CG: Moj sin Alija je uspješno operisan. Dobro je hvala Bogu

Domaću, ali i regionalnu javnost, prije nekoliko dana je uznemirila vijest da je u Baru, u Crnoj Gori, došlo do napada četvorice maloljetnika na dvojicu sarajevskih maloljetnih sportaša, atletičara Atletskog