Hotel Hills položio ispit: Bosanski mjehur oduševio Fibinog delegata

Hotel Hills položio ispit: Bosanski mjehur oduševio Fibinog delegata

Delegat Međunarodne košarkaške federacije Matej Avanzo oduševljen je uvjetima koji su bili u utakmicama sarajevske grupe kvalifikacija za EuroBasket 2022.

U tekstu portala Siol.net slovenski delegat Avanzo govorio je o vrhunskim uvjetima u sarajevskom hotelu Hills.

Valencia, Tallinn, Vilnius, Helsinki, Istanbul, Ljubljana, Pau i Sarajevo bili su zamorčići Međunarodne košarkaške federacije u sistemu “mjehurića” u prozorima kvalifikacija za EuroBasket 2022. Ideja hermetički zatvorenog radnog okruženja uglavnom je djelovala besprijekorno.

Fiba je na svaki od balona poslala po dva delegata, jednog za takmičarski dio, drugog za organizacijski dio i još jednog odgovornog za televizijski prijenos, TV grafiku i medije.

Bosanci su napuhali svoj “balon” u kongresnom centru luksuznog hotela Hills na Ilidži. – Koliko znam, ovo je najpribližnije NBA balonu u Orlandu, što znači da je sve, i hotel i sportski sadržaji, unutar jednog kompleksa. To znači da nema autobuskih usluga. Lično sam imao tačnu minutu hoda od svoje hotelske sobe “i do restorana i do dvorane”. Ali budući da smo u ovom kompleksu imali sve što nam je trebalo, uspjeli smo pretvoriti zatvoreni parking u prostor za šetnju na svježem zraku, objašnjava Avanzo.

Kao Fibin tehnički delegat, posebnu je pažnju posvetio košarkaškom dijelu.
– Na nivou košarke bilo bi teško pronaći područje koje je moglo biti bolje. Kao da je stvoreno za” balon “.

Uz hotel je izgrađena višenamjenska dvorana u kojoj se mogu odvojeno postaviti tri košarkaška terena sa zidovima, a visina zadovoljava standarde. Ovdje je visina osam metara, što je metar više od donje granice, kaže slovenski košarkaški radnik.

Ali prije košarke, ovaj put prioritet su imale mjere povezane s novim koronavirusom. Pored stalne dezinfekcije i isticanja zatvorenog sistema, temelji su bili i testovi. Čak i prije nego što su ušli u “balon”, učesnici su morali da polažu dva testa. Svi oni su zatim ponovo testirani u “balonu”.

– U 130 testova zabilježili smo tri pozitivna slučaja. Svi su bili iz matične košarkaške asocijacije, pa su odmah izolirani i odstranjeni, kaže Avanzo, dodajući da je sistem u Sarajevu dobro funkcionirao i zbog prethodne organizacije ženske kvalifikacijske grupe, izvijestio je siol.net.

Podsjećamo, bosanski košarkaši bili su bolji od Bugara i Latvijaca te ostvarenim pobjedama obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo 2022.

(Indikator/MiruhBosne)

Previous SIPA uhapsila tri osobe osumnjičene za izborne prevare u Srebrenici
Next Drugovi iz SDP-a, ako ste prodali Srebrenicu, hoćete li i državu?

You might also like

SPORT

Salihamidžić kao ambasador slavnog Bayerna promoviše fudbal i svoj bivši klub u Kini (Video)

Kineski fudbal raste sve više i brže. Osim brojnih fudbalskih zvijezda, koje u potrazi za izazovima i novcem dolaze u tu zemlju, istim putem idu i evropski klubovi. Jedan od

SPORT

Očekujem odličnu sezonu; moje misli maksimalno su na atletici, nakon što sam završio fakultet

  Jedan od najboljih sportista Bosne i Hercegovine atletičar Amel Tuka krajem prošle godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici odbranio je diplomski rad o temi „Uputstva za održavanje i ispitivanje

SPORT

Općina Trnovo podržala kandidaturu Ski saveza BiH za organizaciju Evropa kupa

Općina Trnovo pozdravlja kandidaturu Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine za organizaciju Evropa kupa, takmičenja u alpskim disciplinama za sezonu 2020/21, saopštio je Centar za promociju olimpijskih planina, prenosi AA. Iz