Hvar – vlast ne dozvoljava preuzimanje zgrade koja je u vlasništvu bosanske firme

Hvar – vlast ne dozvoljava preuzimanje zgrade koja je u vlasništvu bosanske firme

-Nakon što su predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva provalili su u zgradu u centru Jelse na otoku Hvaru, Općina je pozvala policiju .

“Dakle, oni su upali u javnu zgradu, a da nisu ni s kim razgovarali, došli su iz strane države. To je zaista nevjerovatna situacija i tvrde da je to njihovo vlasništvo”, objasnio je Nikša Peronja, načelnik Općine Jelsa.

Investitori iz Sarajeva tvrde kako će polako preuzeti čitavu zgradu, dok su općinari time šokirani i ističu kako je riječ o provalnicima koji su nezakonito upali, promijenili brave i zauzeli općinsku zgradu.

“Tu su banka, zavod za zapošljavanje, županijski uredi”, nabraja Peronja- izvještava hrv. Nova TV, da bi u nastavku ‘spustili loptu’ te priznala da je sarajevska kompanija stvarni vlasnik objekta.

No investitori tvrde da su zgradu odavno kupili i da ulaze u svoje vlasništvo. Pravni zastupnik Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva uveo je ekipu Dnevnika Nove TV u zapuštene prostorije. Vlasnici Tvornice iz Sarajeva uvjeravaju kako je pola zgrade njihovo vlasništvo.

Pokazali su i vlasnički list izvađen tek prije nekoliko dana u kome zaista stoji njihova polovina, a uvjeravaju da su zgradu kupili još 60-ih godina.

“To je kupila Tvornica čarapa Ključ kao odmaralište svojih radnika. Objekt je kupljen na osnovu tog kupoprodajnog ugovora, upisani smo, imam dokaz da smo upisani 1960 godine. Kada smo došli, kada je je privatizirana firma još 2002. godine, ali s načelnikom se ne može razgovarati”, rekao je njihov zastupnik Bido Dolovac i dodao da mu je načelnik 2002. rekao: “To je naše i tu neću da vas vidim.”

Previous Federalni zavod u Mostaru ima 43 uposlenika, samo je jedan Bošnjak
Next Jure Franko o Igrama ‘84: Sarajevo je ujedinilo svijet

You might also like

Ekonomija/Biznis

Ensad Karić: U autoceste će ove godine biti uloženo 640 miliona eura

Direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić u razgovoru za Faktor.ba je istakao da u 2015. godini ovo preduzeće planira izgraditi dodatnih 80 kilometara autoputa na Koridoru 5c, a procijenjena vrijednost

NAŠI DANI

Sarajevo: Izvađen upaljač iz aviobombe teške 500 kg, neće biti evakuacije građana

Aviobomba teška 500 kilograma pronađena je jutros na gradilištu iza zgrade RTV Doma u Sarajevu. Kako je za AA potvrdio Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), riječ je

MADE IN BOSNIA-387

Sardine iz vrele Hercegovine – Žuvela iz Stoca zapošljava nove radnike

Kompanija Žuvela iz Stoca uskoro će na tržište izaći sa novim proizvodom. Radi se o sardinama u biljnom ulju, feferonima, paradajz sosu i skušama u biljnom ulju. Za realizaciju ovog