I bosanski humanitarci idu put Turske – samo jadna organizacija za 24 sata prikupila pola miliona maraka pomoći!

I bosanski humanitarci idu put Turske – samo jadna organizacija za 24 sata prikupila pola miliona maraka pomoći!

Danas je ekipa od 18 hrabrih ljudi ogromnog srca krenula iz prostorija HO Pomozi.ba u Sarajevu ka Turskoj!

Stići će u Hatay, jedno od najpogođenijih područja razornim zemljotresom kako bi pomogli ljudima koji su ostali bez svojih domova i dane i noći provode napolju. Prikupit će informacije sa lica mjesta i utvrditi koju vrstu i u koje tačno dijelove Sirije i Turske će isporučiti pomoć narednih dana ugroženim ljudima.

-U međuvremenu, naša akcija za pomoć narodu Sirije i Turske i dalje traje! Pozivom na broj 📞17006 (dostupan svim bh. operaterima) donirate 2 KM, a donacije je moguće izvršiti i na web platformi wwwPOMOZIBAorg – poručuju.

-Nakon velikog broja upita građana, od sutra za Tursku i Siriju, pored novčanih priloga, primamo i donacije deka, vreća za spavanje, zimske garderobe, obuće, higijenskih proizvoda, pelena i drugih potrepština za bebe! Ove artikle ćemo primati u našim prostorijama na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića 8 svakog dana od 8 do 17 sati do subote 11. februara, kako bismo sve to mogli isporučiti u pogođena područja iduće sedmice. Molimo vas da donirane stvari budu oprane, čiste i uredne! Još jednom hvala na ogromnoj podršci! – saopćili su iz ove humanitarne organizacije.

Ranije su izvjestili kako su za manje od 24 sata skupili oko 500.000 KM ua pomoć Turskoj i Siriji, zemljama teško pogođenim zemljotresom koji je odnio više hiljada života.

Podsjećamo i da druge humanitarne organizacije prikupljaju pomoć za ove zemlje – Merhamet i Crveni križ također su otvorili humanitarne brojeve.

Iz naše zemlje danas su u Tursku otputovali i specijalizirani timovi Civilne zaštite, a pomoć najavljuju mnogi.

Previous Izložba "Slovom o slovu: Tragovima bosanske pismenosti" otvorena danas u Ljubljani, u auli Slovenske akademije nauka i umjetnosti
Next Blizanci spašeni ispod ruševina 40 sati nakon zemljotresa u Gaziantepu

You might also like

NAŠI DANI

Kurti iznio šokantne detalje o Vučićevom planiranom žrtvovanju Srba na Kosovu

-Kosovo je demokratska država i prozapadna zemlja: ko se integriše živi bolje. Srbima na Kosovu nije potrebno oslobođenje od Republike Kosovo, već od terorističkih oruđa Srbije.Vučić je opsjednut glavnokomandujućim OVK

NAŠI DANI

Pokloni bosanske djece Ukrajini bude uspomene roditelja

U domovima i školama širom Bosne, mladi su ovog decembra pripremali poklone za koje se nadaju da će izmamiti osmijeh na lica njihovih vršnjaka koji preživljaju rat u Ukrajini, baš

NAŠI DANI

Reakcije na hapšenje M. Omerovića, bivše zatočenika logora u Srbiji: O sigurnosti povratnika nikako ne bi smjela brinuti lokalna policija nego državne agencije

Pet udruženja žrtava rata u Bosni i Hercegovini i genocida u Srebrenici zatražilo je zaštitu međunarodnih snaga raspoređenih u Bosni i Hercegovini nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bh.