I danas u Zetri bez prethodne najave vakcina za sve građane

I danas u Zetri bez prethodne najave vakcina za sve građane

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 508 osoba potvrđeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na sreću, nije bilo preminulih, dok se od Covid-19 infekcije oporavilo 18 osoba.

Trenutno je na bolničkom liječenju 27 pacijenata, od kojih 14 ima akutnu infekciju, dok su ostali sa post covid komplikacijama ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječi se 16 pacijenata, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ njih 11. Nema pacijenata na respiratoru i niko od njih ne koristi kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti.

Kanton Sarajevo danas bilježi 124 aktivna slučaja Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 828 osoba.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirane su ukupno 53.092 osobe zaražene koronavirusom i 51.677 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je 18, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 30.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledana su 64 pacijenta, od kojih je jedan transportovan na bolničko liječenje na KCUS.

Na drive-in punktu na Vrbanji i u Covid-ambulantama uzeta su ukupno 244 PCR brisa.

Covid pozivni centar imao je 55 poziva, a u ambulantama je obavljeno i 25 razgovora sa pacijentima.

U toku proteklog dana u Zetri je aplicirano 468 doza vakcina.

Od subote, 31. jula, u Zetri, u okviru “Dana otvorenih vrata”, omogućen pristup vakcinaciji svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodnih najava.

Ovakva organizacija vakcinacije bit će nastavljena i danas, pa iz Ministarstva pozivaju građane da se vakcinišu, jer samo tako čuvaju sebe, ali i sve druge oko sebe.

Ministarstvo zdravstva KS i zdravstvene ustanove zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, navodi se u saopćenju Službe za protokol i press KS.

Previous „Para Challenge kup Bihać 2021“: 85-godišnji Ibrahim Kalesić najstariji učesnik (Video)
Next Amira Medunjanin još jednom oduševila Travničane

You might also like

NAŠI DANI

Godišnjica oslobođenja Sanskog Mosta

Simboličnim bacanjem cvijeća s gradskog mosta u rijeku Sanu, i najmlađi Sanjani prisjetili su se svih koji su dali svoje živote za slobodu ovog grada. Sanski Most je ovih dana

NAŠI DANI

Evidentno da se Hrvatska država neprijateljski odnosi prema Bosni i Hercegovini

  Član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u Saboru Republike Hrvatske Branimir Bunjac rekao je za novinsku agenciju Patria da bi prije bilo kakvih ozbiljnijih poteza trebalo najprije

NAŠI DANI

Kalesija: Sutra obilježavanje bitke na Lisači i Dana državnosti Bosne i Hercegovine

U srijedu 25.11.2020. godine u Kalesiji bit će obilježen Dan državnosti a isto tako će biti obilježena i bitka na Lisači. Zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine će obilježavanje biti