Idealni uslovi za skijanje na Rostovu

Idealni uslovi za skijanje na Rostovu

 

Otvorena je zimska sezona na skijalištu Rostovo, koje je od Bugojna udaljeno oko dvanaest kilometara.

”Uložili smo maksimalne napore i obradovali ljubitelje skijanja, koji su s nestrpljenjem čekali da se to desi. Uslovi za skijanje su odlični, a trenutna visina snijega oko trideset centimetara”,  kazao je rukovodilac Ski-centra “Rostovo” Rusmir Kurbegović.

Dodaje da ovaj centar posjeduje dva ski lifta tipa “sidro”, čiji su kapaciteti 1.500 skijaša na sat, i da je udaljenost skijaških staza od hotela oko stotinu  metara.  Po njegovim riječima, skijalište je idealno za početnike i rekreativce, a mogućnost za eventualne povrede skijaša i oštećenje skija minimalna, s obzirom na travnatu podlogu terena.

”Staza je opremljena reflektorima, tako da je svima koji to žele omogućeno da skijaju i noću”, naglasio je.  Ističe da su interes za boravak u Ski-centru “Rostovo”  pokazali i ove zime gosti iz Republike Hrvatske i pojedinih osanskohercegovačkih gradova, koji su odlučili zimski odmor provesti na bugojanskom skijalištu.

-Očekujemo da će uskoro biti popunjeni svi raspoloživi smještajni kapaciteti u hotelu i Etno-selu “Babići” koje se nalazi u neposrednoj blizini, i da je pred nama uspješna zimska sezona – kazao je Rusmir Kurbegović.

 

Izvor: Agencije

Previous Jedan je od najvećih bošnjačkih epskih pjesnika: Avdo Međedović dobija spomenik
Next Vlašić među omiljenim destinacijama za novogodišnje praznike: Više od 10.000 posjetilaca

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Tvrdi Teočak na padinama planine Majevice –  iz njega se vide Drina i Sava, Bijeljina i Brčko 

Teočak je smješten na sjeveroistočnim padinama planine Majevice, na nadmorskoj visini od 300 do 600 metara. Teočak je u dalekoj prošlosti imao veoma važnu ulogu zbog svoje tvrđave i strateškog

BH RAZGLEDNICA

Savršen vikend na Vlašiću (VIDEO)

  Pogledajte kako je bilo na Vlašiću prethodnog vikenda… Video: Kanal 6.

BAŠTINA

Uzeirbegovića konak, Maglaj

Uzeirbegovića konak je stambeni objekat bogate maglajske porodice Uzeirbegovića, kojeg je sagradio Salihbeg Uzeirbegović oko 1875. godine. Objekat dispozicijom odgovara objektima nastalim u prelaznom periodu između osmanske – orijentalne arhitekture