Interes italijskih investitora za ulaganje u Konjic

Interes italijskih investitora za ulaganje u Konjic

U cilju proširenja poslovanja na područje Bosne i Hercegovine, sa akcentom na Grad Konjic gdje razvijena metalska industrija, danas su predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, koja je specijalizirana za tešku stolariju i zavarivanje specijalnih materijala, posjetili Grad Konjic, gdje su se sastali sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

-Intencija je da u Bosni i Hercegovini pokrenemo sestrinsku firmu CO.VE. Engineering Srl, da naše poslovanje proširimo na ovo područje, zaposlimo domaću radnu snagu i dobijemo nove klijente. Sektor metalske industrije u Konjicu je razvijen i ono što smo zamislili, našli smo ovdje. Jako sam zadovoljan prijemom kod gradonačelnika i razmijenjenim informacijama. Vidim pred nama jednu priču, koja ima lijep početak i nadam se da će dugo trajati – kazao je Emanuele Verzegnassi, direktor kompanije CO.VE. Engineering Srl.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom gosti iz Italije sastali su se sa predsjednikom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Jasminom Badžakom, a potom su  obišli industrijsku zonu, kako bi se upoznali sa djelovanjem metalskog sektora u Konjicu, kao i potencijalima i mogućnostima koje Konjic ima i nudi kao centar metalske industrije.

Previous Husić: Zadovoljan sam srebrom u Manchesteru, tempiram formu za Grand prix
Next Svi radnici Austroterma u Bihaću ostaju prijavljeni i na platnom spisku

You might also like

NAŠI DANI

Memorijalne centre pretvoriti u centre za istraživanje zločina (VIDEO)

“Izazovi memorijalizacije genocida u Bosni i Hercegovini“, naziv je naučnog skupa koji je organiziran danas u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu, u povodu 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

NAŠI DANI

‘Od Kulina bana’ – nova knjiga Irfana Mirze predstavljena u Torontu

Sinoć je u organizaciji Bosanskog kulturnog centra u kanadskom Torontu (BHKC) priređena Gala večer povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Tom prilikom Irfan Mirza, američko-indijski autor predstavio je novu knjigu o

NAŠI DANI

Snažna poruka! Američki nosač aviona USS Truman u Jadranskom moru blizu Bosne

Udarna grupa američkog nosača aviona USS “Hari S. Truman” uplovila je u Jadransko more uz podršku aviona, prenijeli su mediji u regionu. Nosač aviona nalazi se svega 130 kilometara zračne