Iskorak na SP-u rezultat je desetogodišnjih ulaganja u mlade hokejaše

Iskorak na SP-u rezultat je desetogodišnjih ulaganja u mlade hokejaše

Hokejaški savez Bosne i Hercegovine organizirao je turnir Svjetskog juniorskog hokejaškog prvenstva III-B divizije, na kojem su mladi bosanskohercegovački hokejaši s tri pobjede u grupi izborili plasman u viši rang evropskog hokeja.

Na turniru koji još uvijek nije okončan, pored Bosne i Hercegovine učestvuju još selekcija Luksemburga i Južnoafričke Republike, dok su selekcija Novog Zelanda i Hong Konga odustale zbog epidemioloških mjera u tim zemljama.

Bosna i Hercegovina je u tri odigrana meča ostvarila isto toliko pobjeda, dvije protiv Južnoafričke Republike te jednom protiv Luksemburga, što je dovoljno za prvo mjesto u grupi i plasman u viši rang, tako da će posljednji meč takmičenja protiv Luksemburga za bh. hokejaše biti više revijalnog karaktera.

Generalni menadžer reprezentativnih hokejaških selekcija Bosne i Hercegovine Adnan Mrkva u razgovoru za agenciju Fena ističe da su bh. reprezentativci na ovom turniru pokazali kvalitet, a zadovoljan je i organizacijom takmičenja i sveukupnim dojmom koji je Hokejaški savez BiH ostavio na sve učesnike takmičenja i predstavnike krovne kuće svjetkog hokeja.

Previous Dragan Vikić i Jusuf Pušina oslobođeni optužbe za ratni zločin u Sarajevu
Next Bosna i Hercegovina dobiva američke "Javeline" i rakete kratkog i srednjeg dometa!

You might also like

SPORT

Sarajevo European Open 2022: Na turniru vrhunski džudisti iz 27 zemalja

U organizaciji Džudo saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu ovog vikenda održava se prestižni međunarodni turnir “Sarajevo European Open“. Ceremonija otvaranja održana je s početkom u 16 sati u dvorani

RIJEČ

Halilhodžić: Prvo što bih tražio kad postanem selektor jeste da igramo utakmicu u Banja Luci

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić u intervjuu za N1 govorio je mnogobrojnim temama. Predstojećem baražu za SP, Veležu, NS BiH, Vici Zeljkoviću, Ivaylu Petevu i eventualnom preuzimanju klupe Zmajeva.

SPORT

Općina Centar i Grad Sarajevo će snositi troškove kotizacije za KK „Bosna-Royal“ za državno prvenstvo

 U utorak je u prostorijama Općine Centar Sarajevo načelnik Ajnadžić održao sastanak sa predsjednikom Košarkaškog kluba „Bosna-Royal“ Almirom Bradićem sa kojim je razgovarao o aktivnostima kluba, ali i finansijskoj pomoći