Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini finansira pokretnu ambulantu u Gazi

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini finansira pokretnu ambulantu u Gazi

  Islamska zajednica U Bosni i Hercegovini, putem britanske organizacije za međunarodni razvoj i pomoć „Human Appeal“, jučer je u Gazi pokrenula rad pokretne ambulante u kojoj građani mogu dobiti osnovnu medicinsku njegu, osnovne lijekove, zavoje i hranu za novorođenčad.

„Nakon sistematskog uništenja većine bolnica u Gazi, naročito bolnice Eš-Šifa, potreba i za osnovnom zdravstvenom brigom postala je prioritetna, te je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini odlučila sredstvima koja su prikupili njeni članovi pokrenuti mobilnu ambulantu koja trenutno djeluje u jednoj od napuštenih škola“, izjavio je za Agenciju MINA direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Muhamed Jusić.

On je najavio da će ambulanta nastaviti s radom i u narednim danima u naseljima u kojima se stvore uslovi zbog sigurnosne situacije i u skladu sa mogućnostima Islamske zajednice.

„Ovo je simbolična, ali prijeko potrebna pomoć i Islamska zajednica će nastaviti s prikupljanjem pomoći i organizacijom i drugih oblika podrške u narednom periodu, a sve kako bi se makar malo umanjila patnja civila u Gazi. Trudit ćemo se da opravdamo povjerenje naših članova koji su podržali ove napore i da pratimo prioritete i situaciju u Gazi, te iznalazimo nove puteve i načine pomoći“, poručio je Jusić.

Istovremeno, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini putem partnerske organizacije „Human Appeal“ nastavlja pripremanje toplih obroka i iftara u izbjegličkim naseljima Gaze.

Tokom mjeseca ramazana pripremano je više od 10.000 obroka dnevno. 

Previous Ispraviti nepravdu Nikšića i Dodika i vratiti pravo na glasanje u mjestu prebivališta iz 1991.
Next Sarajevo - postavka više od 15.000 pari cipela u znak sjećanja na ubijene građane

You might also like

NAŠI DANI

Mijatović: Država BiH je iznad svih nas

Danas je u Banjaluci boravio Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, a ulicama grada prošetao je sa potpredsjednikom SDP-a Vojinom Mijatovićem. – Danas sam u Banja Luci kao potpredsjednik SDP BiH ugostio

NAŠI DANI

Vllasi: Francuzi su Vučića stavili pozadi jer je Srbija počela Prvi svjetski rat

  “Francuska sramota na Dan pobjede u Velikom ratu”, “Pariz više nije grad svjetlosti”, “Sram vas bilo – Francuzi prodali Thaciju mjesto pored Putina”, podsjetimo, naslovi su u beogradskoj štampi

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Hag: Potvrđen međunarodni oružani sukob, okupacija i hrvatski udruženi zločinački poduhvat

  Pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju danas su izrečene pravomoćne presude u predmetu protiv bivših političkih i vojnih vođa samoproglašene Herceg-Bosne – Jadranka Prlića, Brune Stojića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića,