Istraga o rušenju ustavnog poretka – počela saslušanja političara

Istraga o rušenju ustavnog poretka – počela saslušanja političara

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak došao je jutros u Tužilaštvo BiH radi davanja iskaza u okviru istrage koja se odnosi na rušenje ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine. 

Selak se pred Tužilaštvom BiH pojavio oko 9 sati. On će biti saslušan u svojstvu svjedoka, kao i predsjednici drugih opozicijskih stranaka iz RS koje 10. decembra ove godine nisu podržale zaključke Narodne skupštine RS o prenosu nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta i to u oblasti odbrane i sigurnosti, pravosuđa i indirektnih poreza.

Nakon Selaka svoje iskaze u svojstvu svjedoka bi trebali dati Mirko Šarović, Branislav Borenović i Nenad Nešić.

Postupajući državni tužilac u ovom predmetu je Oleg Čavka. On, kako saznajemo, još uvijek nije uputio pozive za saslušanje bilo kojeg zvaničnika vlasti u RS-u, okupljene oko SNSD-a Milorada Dodika.

Prema informacijama Istrage, proteklih sedmica se u Tužilaštvu BiH razmatrala čak i opcija hapšenja Denisa Šulića, potpredsjednika NSRS, koji je, u odsustvu Nedeljka Čubrilovića, predsjedavao spornom sjednicom. No, postupajući tužilac je odbio prijedlog za hapšenje Šulića.

Previous ‘Baton Dezitijatski – lik i djelo bosanskog vojskovođe’
Next Gabriel Borić, mladi političar bosanskih korijena izabran za predsjednika Čilea

You might also like

NAŠI DANI

Američka ambasada: Neosnovane tvrdnje da ne postoje uvjeti za održavanje izbora u Bosni i Hercegovini

– Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini se u svom reagiranju na Twitter profilu još jednom oglasila povodom održavanja Općih izbora u našoj zemlji, te su naglasili kako postoje

NAŠI DANI

Nakon što je osvojila završni WTA Tour, teniserka Jabeur se rasplakala zbog Gaze

7. teniserka svijeta Anas Jabeur objavila je u srijedu da će donirati dio svog GNP Seguros WTA Finals Cancun nagradnog novca za pomoć Palestincima. Nakon što je pobijedila Čehinju M.

NAŠI DANI

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku povodom Dana zlatnih ljiljana svim dobitnicima najvećeg ratnog priznanja

„Naša borba i spremnost na žrtvu podsjećaјu na časnu borbu za slobodu i mir u Bosni i Hercegovini, a ljiljani podsjećaju na to da nismo ustuknuli pred neprijateljem. Naša hrabrost