Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Islamska zajednica je putem partnerskih organizacija iz glavnog grada Hašemitske Kraljevine Jordan Ammana u Gazu ispratila još jedan konvoj humanitarne pomoći za koji su sredstva osigurali pripadnici Zajednice svojim dobrovoljnim prilozima.

Više od hiljadu paketa će u narednim danima biti dostavljeno u Gazu putem Jordanske hašemitske humanitarne organizacije i britanske organizacije Human Appeal.

– Drago mi je da smo sve dozvole osigurali s našim partnerskim organizacijama i da će ovi paketi ako Bog da za koji dan biti u Gazi – izjavio je za Agenciju MINA direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Muhamed Jusić.

Tokom boravka u Jordanu, direktor Jusić sastao sa i se više predstavnika vladinih i nevladinih organizacija s kojima je razmotrio mogućnosti dostavljanja dodatne pomoći stanovnicima Gaze, uzimajući u obzir sve izazove i prioritete.

Direktor Jusić jučer je u Ammanu održao sastanak s generalnim sekretarom Jordanske hašimitske humanitarne organizacije dr. Husseinom Al-Sheblijem, s kojim je razgovarao o narednim zajedničkim projektima.

Također se sastao i sa predstavnicima organizacije Arapska medicinska pomoć, s kojima je razgovarao o prioritetima u dostavljanju pomoći u lijekovima i drugoj medicinskoj opremi koju je dozvoljeno trenutno dostavljati u Gazu.

Nakon desetina hiljada podijeljenih iftara u ramazanu, bajramskih paketa, te pokretanja mobilne ambulante, Islamska zajednica će i u narednim danima nastaviti s realizacijom humanitarnih akcija pomoći ugroženom stanovništvu Gaze.

Previous Ministar uznemiren hapšenjem prijatelja: Niko me nije kontaktirao povodom ovog slučaja
Next Europol o jučerašnjoj akciji: Srušen uži krug globalnog narko-kinga

You might also like

NAŠI DANI

Članovi Doma na Floridi okrenuli leđa Angie Nixon zbog zahtjeva za prekid vatre u Palestini, listom glasali protiv

U izvanrednoj sceni koja je uključivala desetine poslanika koji su okrenuli leđa sponzoru prijedloga, Dom na Floridi je u utorak odbacio rezoluciju koja bi pozvala na “trenutnu deeskalaciju i prekid

NAŠI DANI

Javna čestitka povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

U povodu 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona upućuje javnu čestitku u kojoj stoji: „Poštovani demobilisani pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, ovim putem u

NAŠI DANI

Registrovano oko 63.000 birača koji žive van Bosne i Hercegovine, 10.000 još nije unijelo traženu dokumentaciju

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj danas još jednom podsjetila državljane koji žive izvan domovine da se prijave za glasanje na Općim izborima 2022. godine