Iz štampe izašla Monografija Drugi Korpus Armije RBiH 1992 – 1995. (Video)

Iz štampe izašla Monografija Drugi Korpus Armije RBiH 1992 – 1995. (Video)

U povodu obilježavanja godišnjice formiranja 2. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, ovih dana je iz štampe izašla monografija, koja na najbolji način svjedoči o uspjesima i doprinosu ovog korpusa. Autori monografije su Sead Selimović i Izet Šabotić, profesori na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Previous Džumhur bolji od četvrtog igrača svijeta: Trijumf za polufinale ATP turnira u Kini i novi skok na ATP listi
Next Sezona šumskih gljiva u Bosni i Hercegovini nikad bolja: Zadovoljni i berači i otkupljivači

You might also like

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Fond ”Bošnjaci” : Novčane nagrada i priznanja za najbolji literarni rad o temi ”Domovina je tamo gdje se osjeća sloboda”

Fond ”Bošnjaci”, čiji je osnivač prvi predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović, danas je u svojim prostorijama u Sarajevu, organizirao dodjelu novčanih nagrada i priznanja za najbolji literarni rad

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Abdurezak Hifzi Bjelevac: Zatočenik zaborava

  Kao da gotovo preko noći literarni opus bosanskohercegovačkog i bošnjačkog književnika iščezao. U Bosni i Hercegovini, u godinama između dva svjetska rata, gotovo da nije bilo ikoga ko jednom

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

“Mostarsko ljeto” : Promovirana knjiga i otvorena izložba „Mramorje, govor bosanskih duša – etide”

U okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto” , u Centru za kulturu Mostar, sinoć je održana promocija knjige „Mramorje, govor bosanskih duša – etide“ te upriličena izložba grafika autora Senada Pašića.