Izložba starih automobila u Sarajevu – Đevad Vereget iz Osijeka dovezao milicionerskog ‘tristaća’

Izložba starih automobila u Sarajevu – Đevad Vereget iz Osijeka dovezao milicionerskog ‘tristaća’

Izložba old timer automobila na Trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu okupila je danas brojne vozače i ljubitelje starih automobila iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i država iz regiona. 

Među više od 50 starih automobila izdvojio se ‘tristać’ star 56 godina i njegov vozač Đevad Vereget, bivši saobraćajac saobraćajne milicije Osijek, u kompletnoj milicionerskoj uniformi.

Sedamdesetogodišnji nekadašnji milicioner Feni je kazao da je sa ‘zastavom 1300’ došao iz Osijeka u Sarajevo, kao i prošle godine, te da će to raditi sve dok bude mogao.

– Tako ću i nazad, na točkovima. Kupit ću maslenicu i kući. Dok mogu dolazit ću u Sarajevo, sviđa mi se jer su ljudi dobronamjerni – rekao je Vereget te podsjetio da odlazi na skupove i u drugim državama regiona.

Kaže da je i u službi vozio ‘tristaća’, koji je za to vrijeme bio odličan auto.

– Sa gotovo 1.300 kubika razvijao je brzinu do 150 na sat, tako da ‘fića’ i drugi automobili niže klase nisu imale šanse protiv plavo-bijelog ‘tristaća’ – prisjetio se Vereget koji već dvije decenije uživa mirovinu.

Odlaskom u mirovinu kupio je ‘tristaća’ iz ljubavi prema starim automobilima, ali i nekadašnjem službenom vozilu.

Bio je u jako lošem stanju, zarastao u travu, ali ga je uspio dovesti do perfekcije.

– Prvobitno je bio u miliciji, pa je onda kupljen kao privatno vozilo kada je i prefarban. Sada je ponovno vraćen na početak – rekao je Vereget, navodeći da je nekoliko godina rađeno na automobilu da bi stao na točkove.

Okupljanje ispred Narodnog pozorišta bilo je dio aktivnosti koje je proteklih dana tradicionalno organizirao Old Timer Klub Sarajevo.

Previous U Memorijalnom centru Veljaci klanjana dženaza u odsustvu za ubijene Bošnjake Bratunca
Next Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala sa Portugalom u Mejdanu

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Mostarski učenici obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine (Video)

U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na Španskom trgu u Mostaru u petak je održana zajednička manifestacija osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanskog kantona pod nazivom “Naš

BH RAZGLEDNICA

U subotu skokovi na Bentbaši – Najbolji skakači ponovo u Sarajevu

Osim obilaska prirodnih ljepota i raznih turističkih atrakcija, stanovnici Bosne i Hercegovine, ali i turisti, često uživaju i u adrenalinskim sportovima poput skokova u vodu. Oni koji nemaju hrabrosti probati,

BH RAZGLEDNICA

Dvije hiljade učesnika u defileu povodom Dana nezavisnosti BiH i Dana Blagaja

Gotovo dvije hiljade učesnika defilovalo je od Šehidskog turbeta u Blagaju do Starog ili Stjepan – grada povrh ovog gradića, inače nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine, u čast Dana nezavisnosti