Izvučena iz ruševina nakon 91 sat: Djevojčica Ayda Gezgin izašla sa intenzivne njege

Izvučena iz ruševina nakon 91 sat: Djevojčica Ayda Gezgin izašla sa intenzivne njege

Trogodišnja Ayda Gezgin koja je ispod ruševina, nakon zemljotresa u Izmiru, izvučena nakon 91 sat, završila je liječenje na odjelu za intenzivnu njegu i prebačena je na Odjel za dječiju hirurgiju, prenosi AA.

Zemljotres jačine 6,6 stepeni po Richteru prije sedam dana je pogodio Izmir i susjedne regije, a i nakon toga je u toj regiji registrirano 1.621 podrhtavanje tla, od toga su 44 jača od četiri stepena po Richteru.

Liječenje Ayde Gezgin, koju su timovi za traganje i spašavanje spasili ispod ruševina, započelo je 3. novembra na Odjelu za intenzivno liječenje Univerzitetske dječje bolnice Ege.

Ayda, koju je juče posjetio ministar zdravstva Fahrettin Koca, prebačena je u posebnu sobu na Odjelu za dječju hirurgiju Univerzitetske bolnice Ege u ranim jutarnjim satima.

Aydine vitalne funkcije vratile su se u normalu.

Među spašenima iz ruševina je i 14-godišnja Idil Sirin, koja je spašena 58 sati nakon zemljotresa. Nakon spašavanja je ustanovljeno da je pozitivna na koronavirus i nalazi se na liječenju.

Hospitaliziran je i dalje traje liječenje i Gunay Ozisika, koji je spašen deset sati nakon zemljotresa koji je pogodio Izmir na turskoj obali Egejskog mora.

Među spašenima je i 17-godišnja Inci Okan, koja je spašena nakon 17 sati. I ona je završila liječenje na odjelu za intenzivnu njegu.

Elif Perincek, koja je spašena 65 sati nakon zemljotresa, sastala se sa majkom, braćom i sestrama, koji su spašeni iz zemljotresa 3. novembra.

Previous Sutra u Istanbulu susret Džaferovića s Erdoganom
Next Džaferović razgovarao s Erdoganom o brojnim temama koje su od značaja za obje zemlje (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Ustala je Crna Gora: U Podgorici veliki patriotski skup CRNOGORSKI ODGOVOR!

Građanski i patriotski skup za, kako su kazali organizatori, odbranu nezavisne građanske Crne Gore, biće održan od 19 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Građani iz drugih gradova, sa crnogorskim

NAŠI DANI

Đapo: Imamo novce da nabavimo vakcinu za svakog građanina

Ministrica Edita Đapo, članica novog pregovaračkog tima za nabavku vakcina, za N1 je govorila o novom pokušaju Vlade FBiH da nabavi vakcine protiv COVID-19. Ona je kazala da je tim

BH RAZGLEDNICA

Priča o djedu Mustafi i njegovom šarcu

Prolaskom kroz Konjević Polje, upoznali smo djeda Mustafu. Živahnog starca, hadžiju i vrijednog poljoprivrednika. Nakon rata u ovo mjesto se vratio 2001. godine i bavio se poljoprivredom. zatekli smo ga