Jelka Miličević izabrana na poziciju zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević izabrana na poziciju zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Nakon maratovske sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Jelka Miličević izglasana je za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Za njeno imenovanje bio je potreban 51 zastupnik koliko je i dobila. Tri zastupnika su bila suzdržana, dok je njih 25 bilo protiv.

Ovu odluku će trebati potvrditi i Dom naroda Parlamenta FBiH, što predstavlja formalnost.

Ona je na ovoj poziciju naslijedila Dubravku Bošnjak, koja je razriješena prije kraja mandata, jer je izabrana za ministricu civilnih poslova BiH.

Zastupnica Jasmina Biščević-Tokić (SDA) je kritikovala to što Jelka Miličević nije dostavila dokaz da se iščlanila iz HDZ-a, jer je obnašala funkciju ministrice finansija FBiH, a preduslov za imenovanje je da se tu bira nestranačka osoba.

Haris Šabanović, zastupnik SDA, je kazao da smo imali “politički proces koji je poslao Fadila Novalića u zatvor”.

“Ne mogu a da o tome ne pričam i da je to nekome normalno, a druga osoba koja je tužena u tom procesu se imenuje u Agenciju za bankarstvo”, rekao je on, prenose Vijesti.ba.

Ðonlagić: SDP, NS i NiP su pod dirigentskom palicom HNS-a izabrali Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH

Previous Ðonlagić: SDP, NS i NiP su pod dirigentskom palicom HNS-a izabrali Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH
Next Bosanski reprezentativci okupljaju se na Ilidži

You might also like

NAŠI DANI

Pehar ugovore za nabavku vakcina trebao potpisati danas – zašto nije?

Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH, ne želi potpisati nabavku vakcina za potrebe Federacije. Tačni razlozi nisu poznati, ali se spekulira kako se Pehar navodno plaši krivične odgovornosti?!

NAŠI DANI

Azerbejdžan uplatio više od milion maraka pomoći našoj zemlji!

Na podračun Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, koji je otvoren za uplatu donacija BiH u borbi protiv pandemije novog koronavirusa, Republika Azerbejdžan je uplatila 538.910,27 eura (1.054.016,87 KM), prenosi AA.

NAŠI DANI

Ministarstvo odbrane BiH raspisuje konkurse za prijem u Oružane snage Bosne i Hercegovine

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine uskoro raspisuje konkurse za prijem na različite vojničke dužnosti u Oružanim snagama BiH te se mladići i djevojke od 18 do 27 godina starosti, zainteresirani