Jones: Hvala bosanskom narodu koji me obasipa ljubavlju

Jones: Hvala bosanskom narodu koji me obasipa ljubavlju

Jonquel Jones, repretentativka Bosne i Hercegovine i jedna od najboljih svjetskih košarkašica oglasila se nakon završenog Eurobasketa.

Jones je po statističkim parametrima bila uvjerljivo najbolja na EP-u (izabrana i u najbolju petorku turnira), uputila je zahvalnost svojim saigračicama i našim ljudima koji su davali podršku selekciji Bosne i Hercegovine.

-Hvala svima navijačima koji su nas podržavali tokom ovog Eurobasketa, ali posebno bosanskom narodu koji me i dan danas nastavlja obasipati ljubavlju i zahvalnošću i koji mi je dao nadimak Majka zmajeva – poručila je Jones.

-Kvalificirali smo se za kvalifikacije za Svjetski kup i također pokazali svijetu koliko mala zemlja s igračima velikog srca može biti jaka – istakla je ova vrhunska sportistkinja.

Podsjećamo, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se na Eurobasket nakon 22 godine te zauzela fenomenalno 5. mjesto.

Previous Velika prilika za promociju kulturnog nasljeđa kroz projekt 'Pronacul'
Next Sarajevo: Promoviran zbornik radova s naučne konferencije o genocidu u Srebrenici

You might also like

SPORT

Njemčević: Najveći uspjeh je što sam godinu završila kao prva biciklistkinja svijeta

Najbolja bosanska biciklistkinja Lejla Njemčević završila je najuspješniju sezonu u svojoj karijeri kao prva biciklistkinja svijeta na UCI svjetskoj maraton ranking listi. Osim što je zauzela prvo mjesto na svjetskoj

SPORT

Mesud Selimović svjetski prvak u kickboxingu!

Bosanskohercegovački kick boxer i pripradnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mesud Selimović proteklih nekoliko mjeseci intezivno se spremao se za borbu za prvaka svijeta WKU organizacije. Mesud Selimović je postao

SPORT

Bosna i Hercegovina ekipno prvoplasirana na Balkanskom taekwondo prvenstvu

Na Balkanskom prvenstvu koje se održalo u Albaniji učestvovalo je 120 takmičara iz Bosne i Hercegovine, a naša ekipa osvojila je prvo mjesto u ekipnom poretku. Ovo je sjajan rezultat