Još jedan humani čin pripadnika OS BiH: Asmir i Eldin pružili prvu pomoć povrijeđenom vozaču

Još jedan humani čin pripadnika OS BiH: Asmir i Eldin pružili prvu pomoć povrijeđenom vozaču

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, vodnik Asmir Tufekčija i kaplar Eldin Boloban pružili su pomoć povrijeđenim osobama nakon saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba stradala.

Nesreća se dogodila na dionici puta između Mostara i Jablanice, tačnije u mjestu Selakovac, kada su se sudarili kamion i dva automobila, a pripadnici 4. pbr artiljerijskog bataljona Livač u Mostaru odmah su pritekli u pomoć povrijeđenom vozaču, te su pozvali policiju i vatrogasce.

Kako je kazao Boloban, bez razmišljanja su krenuli prema unesrećenima kako bi im pružili pomoć.

„Prišli smo kada smo vidjeli da se u jednom od automobila nalazi osoba koja daje znakove života, a nažalost druga osoba nije davala znakove života. Odlučili smo da pomognemo unesrećenom vozaču i pružili smo mu prvu pomoć. Izvukli smo ga iz vozila, dali mu vodu, umili i svezali mu rame. Poslije su ga odvezli u mostarsku bolnicu, kako su kazali nije životno ugrožen“, kazao je Boloban.

Ovo je još jedna potvrda da pripadnici OS BiH s razlogom nose uniformu naše vojske i da su spremni u svakom trenutku pomoći unesrećenim građanima.

Previous Završetak vježbe “Dinamičan odgovor 24-4“ na poligonu za borbenu obuku OS BiH „Manjača“
Next Helez: Oni koji danas rade protiv Bosne i Hercegovine trebaju nešto da nauče iz prošlosti

You might also like

NAŠI DANI

Učešće Oružanih snaga BiH u gašenjima požara uspješno okončano

Nakon višednevne uspješne upotrebe resursa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u gašenjima požara širom zemlje, u utorak 14. aprila nije bilo novih zahtjeva za pomoći OS BiH u gašenjima požara.

NAŠI DANI

Uspon desničara u Zapadnoj Evropi, u Njemačkoj porast zločina iz mržnje protiv muslimana

Lider krajnje desničarske stranke u Švedskoj Jimmie Akesson u subotu je predložio zabranu izgradnje novih džamija i rušenje postojećih u toj zemlji.  Lider švedskih demokrata Jimmie Akesson, koji podržava koalicionu

NAŠI DANI

Sarajevo: 120 novozaraženih koronavirusom, broj se svaki dan smanjuje

U Kantonu Sarajevo registrirano je 120 novozaraženih koronavirusom od ukupno 671 testirane osobe u posljednja 24 sata, a uzorci su prikupljeni od 11. do 15. decembra. Kako je kazao član