Južni dio naše zemlje među odabranim destinacijama Evrope

Južni dio naše zemlje među odabranim destinacijama Evrope

Popularni turistički portal Lonely Planet izdvojio je 10 destinacija u Evropi za tekuću godinu. Među preporučenim mjestima nalazi se i južni dio naše zemlje – Hercegovina.

 

Pored poznatog Starog Mosta i Mostara, preporučuju su i druge znamenitosti regije kao što je – srednjovjekovni gradić Počitelj, selo Lukomir, pećina Vjetrenica, kao i biciklistička staza koja ide nekadašnjom prugom prema Dubrovniku.

Na listi preporučenih destinacija nalaze se: Visoke Tatre u Slovačkoj; glavni grad Španije – Madrid; Arktička obala Islanda; potom naša Hercegovina; Bari, Italija; Shetland, Škotska; Lyon, Francuska; Lihtenštajn; Vevey, Švicarska; Istra, Hrvatska.

Previous Bosanski maestro moći će igrati kontra Italije!
Next Prije 27 godina naša država postala punopravna članica UN

You might also like

TURIZAM

Neum prepun turista – veliko povećanje dolazaka domaćih gostiju, pogotovo otkako je otvorena cesta Stolac – Neum

Hotelski i privatni smještaj u Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na jadranskoj obali, popunjeni su, a očekuje se da će ova ljetna sezona ispuniti očekivanja turističkih radnika u ovoj turističkoj destinaciji.

TURIZAM

Osmanagić: Zahvaljujući našoj promociji širom svijeta, svake godine privučemo nekoliko desetina hiljada turista

  Kraj arheološke i kraj onog glavnog dijela turističke sezone u Visokom, idealna je prilika i za svojevrstan rezime sezone, koji smo naravno uradili sa osnivačem i direktorom Fondacije „Arheološki

TURIZAM

Biser Srednje Azije: Uzbekistan, spoj nekoliko civilizacija

  Tri uzbekistanska grada (Hiva, Samarkand i Buhara) uvrštene su na UNESCO-vu listu mjesta svjetske baštine, a ljepotom je bio očaran i Aleksandar Veliki “Biser Srednje Azije“, kako se još