‘Kad nas Bosance potcijenite onda dobijete, kako mi kažemo, “po ušima”‘

‘Kad nas Bosance potcijenite onda dobijete, kako mi kažemo, “po ušima”‘

Sjani nastupi košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Kelnu, za nekadašnjeg reprezentativca Seju Bukvu nisu iznenađenje.

U izjavi za Fenu, košarkaški stručnjak navodi da je bh. tim pokazao da ima kvalitet.

– Drago mi je zbog mojih kolega trenera Adisa Bećiragića i Gordana Firića, i momaka. Drago mi je što imamo jednu dobru hemiju unutar ekipe. To je jedno drugarstvo koje je vrlo bitno za rezultat – kazao je Bukva.

Nekadanšnji centar bh. reprezentacije u osvrtu na odigrane utakmice, kazao je da su naši košarkaši mogli slaviti i protiv Njemačke, da su iole imali korektno suđenje, “koje je bilo naklonjeno domaćinu”.

– Utakmica protiv Mađarske otvorila nam je put, što je vrlo bitno jer smo dobili elan. U susretu sa Slovenijom odmah na početku sam prognozirao da ćemo pobijediti. Slovenci su u pripremnom periodu pobijedili Hrvatsku i Srbiju, imali su veliki motiv protiv tih ekipa, dok su sinoć nas potcijenili, što je pokazala i izjava Luke Dončića. To je najgore, kad nas Bosance potcijenite onda dobijete, kako mi kažemo, “po ušima”, što je sinoć bilo – kazao Bukva.

Veliku pomoć u pobjedi nad aktualnim evropskim prvacima, košarkaši BiH imali su od naših brojnih navijača u dvorani u Kelnu.

– Drago mi je zbog naše publike, koja je mnogobrojna, a koje je iz utakmice u utakmicu sve više. Naši momci su odigrali zbog nas, zbog nacije – navodi Bukva.

Ovom pobjedom smatra da su nam otvorena vrata drugog kruga. Po njegovim mišljenju, Slovenija je sada u najgoroj situaciji.

– Selektor Slovenije sinoć je rekao da im preostaju dvije teške utakmice, sa Francuskom i Njemačkom, i da se ne zna koja je teža. Vrlo se lako može desiti da obje izgube, u tom slučaju mi prolazimo i sa ove dvije pobjede. Opet, ja sam optimista da ćemo u ove dvije utakmice, dobiti Francusku i Litvaniju. U tom slučaju to bi nam otvorilo poziciju dva ili tri, što nije zanemarljivo, jer se križamo sa A- grupom, iz koje bi dobili jednog “lakšeg” protivnika za dalji prolazak – kazao je Bukva za Fenu.

Previous Banja Aquaterm Olovo: Još stotinu kreveta
Next Novčani poklon bonovi za banovićke prvačiće

You might also like

SPORT

Počele pripreme bosanske reprezentacije za olimpijske pretkvalifikacije

Pripreme muške seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za učešće u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre počele su danas. Dio ekipe se okupio u Sarajevu i otputovao za Vlašić, gdje će

SPORT

Šestero sportista spremno za ZOI: U Pekingu žele na najbolji način predstaviti Bosnu i Hercegovinu

Šestero sportista koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu istakli su zadovoljstvo što su članovi nacionalnog olimpijskog tima i obećali su da će dati maksimum

SPORT

Košarka: Juniorsku reprezentaciju na Eurobasketu predvodit će Musa i Čampara – Pandža selektor

Pred našom ekipom je Evropsko prvenstvo, a Džanana Musu i njegove kolege predvodit će provjereni dvojac koji nam je donio dosta radosti u prošlosti Košarkaške selekcije Bosne i Hercegovine ne