Kakanj sprema doček za svog sugrađanina, atletskog šampiona Amela Tuku

Kakanj sprema doček za svog sugrađanina, atletskog šampiona Amela Tuku

U srijedu, 5. augusta 2015. godine, u 21:30 sati, u Kaknju će biti organiziran veliki doček za Amela Tuku, uspješnog kakanjskog i bosanskohercegovačkog atletičara.

Doček u gradskoj jezgri Kaknja, u ulici Alije Izetbegovića, organizira Općina Kakanj koja je za Amela pripemila i nekoliko iznenađenja. Prije i nakon dočeka na velikoj pozornici nastupit će Haris Berković, pobjednik jednog od ovogodišnjih regionalnih muzičkih takmičenja.

“Amel zaslužuje dostojanstven doček i zato smo pokrenuli aktivnosti da organiziramo doček na kojem ćemo pozdraviti našeg šampiona u njegovom gradu Kaknju. Čuvajte glas do dočeka da ga gromoglasno pozdravimo, pripremite dlanove za snažan pljesak, ponesite u srcu ljubav prema Kaknju i domovini BiH jer će i on učiniti isto, dođite na doček za našeg šampiona. Građane Kaknja i građane drugih općina i gradova iz naše lijepe i jedine domovine BiH pozivamo da masovno prisustvuju dočeku našeg šampiona u Kaknju i da tako pokažemo da je Amel ponos Bosne i Hercegovine. Takvu poruku želimo poslati iz Kaknja”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

U okviru priprema za doček, Općina Kakanj je u gradskoj jezgri Kaknja izvršila postavljanje velikog panoa sa porukom “Amel Tuka ponos Bosne i Hercegovine”.

U vrijeme dočeka saobraćaj motornih vozila će biti obustavljen u dijelu gradske jezgre Kaknja, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce.

Prije velikog dočeka u Kaknju, Amel će biti dočekan u 12:30 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevu. Na ovaj doček će iz Kaknja otputovati Amelovi sugrađani u dva autobusa. U 14:00 sati u Zenici će doček organizirati  Atletski klub Zenica.

Amel Tuka, trenutno najbrži atletičar svijeta na 800 metara, u posljednje vrijeme boravi u Italiji gdje se priprema za Svjetsko atletsko prvenstvo koje se krajem ovog mjeseca održava u kineskom glavnom gradu Pekingu.

Previous Najbolja sezona ikada: Turisti iz cijelog svijeta okupirali Blagaj
Next Prisjećanje na prvo učešće Bosne i Hercegovine na Eurobasketu: Dino je naš šampion!

You might also like

SPORT

Atletika: Edhem Vikalo – rekord Bosne i Hercegovine i srebro na Mediteranskim igrama U23

Edhem Vikalo, član Atletskog kluba “Sloboda-Tehnograd” Tuzla, postavio je novi državni rekord BiH u dvorani za seniore na 60 metara sa rezultatom 6.73 na Mediteranskim igrama U23 u Valensiji. Edhem

NAŠI DANI

Atos, pas tragač, bio je najveća pomoć članovima bosanskog tima tokom spasilačke misije u Turskoj

Posebno obučeni psi bili su od velike pomoći spasiocima koji su se hrabro odazvali na prvi poziv za pomoć turskom narodu pogođenom razornim zemljotresima. Locirali su mnoge ljude ispod ruševina.

NAŠI DANI

Reisul-ulema Kavazović na listi 500 najuticajnijih muslimana svijeta

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazović na listi je 500 najuticajnijih muslimana svijeta. U publikaciji “The Muslim 500” za 2023. godinu u obrazloženju se navodi