Kakanj sprema doček za svog sugrađanina, atletskog šampiona Amela Tuku

Kakanj sprema doček za svog sugrađanina, atletskog šampiona Amela Tuku

U srijedu, 5. augusta 2015. godine, u 21:30 sati, u Kaknju će biti organiziran veliki doček za Amela Tuku, uspješnog kakanjskog i bosanskohercegovačkog atletičara.

Doček u gradskoj jezgri Kaknja, u ulici Alije Izetbegovića, organizira Općina Kakanj koja je za Amela pripemila i nekoliko iznenađenja. Prije i nakon dočeka na velikoj pozornici nastupit će Haris Berković, pobjednik jednog od ovogodišnjih regionalnih muzičkih takmičenja.

“Amel zaslužuje dostojanstven doček i zato smo pokrenuli aktivnosti da organiziramo doček na kojem ćemo pozdraviti našeg šampiona u njegovom gradu Kaknju. Čuvajte glas do dočeka da ga gromoglasno pozdravimo, pripremite dlanove za snažan pljesak, ponesite u srcu ljubav prema Kaknju i domovini BiH jer će i on učiniti isto, dođite na doček za našeg šampiona. Građane Kaknja i građane drugih općina i gradova iz naše lijepe i jedine domovine BiH pozivamo da masovno prisustvuju dočeku našeg šampiona u Kaknju i da tako pokažemo da je Amel ponos Bosne i Hercegovine. Takvu poruku želimo poslati iz Kaknja”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

U okviru priprema za doček, Općina Kakanj je u gradskoj jezgri Kaknja izvršila postavljanje velikog panoa sa porukom “Amel Tuka ponos Bosne i Hercegovine”.

U vrijeme dočeka saobraćaj motornih vozila će biti obustavljen u dijelu gradske jezgre Kaknja, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce.

Prije velikog dočeka u Kaknju, Amel će biti dočekan u 12:30 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevu. Na ovaj doček će iz Kaknja otputovati Amelovi sugrađani u dva autobusa. U 14:00 sati u Zenici će doček organizirati  Atletski klub Zenica.

Amel Tuka, trenutno najbrži atletičar svijeta na 800 metara, u posljednje vrijeme boravi u Italiji gdje se priprema za Svjetsko atletsko prvenstvo koje se krajem ovog mjeseca održava u kineskom glavnom gradu Pekingu.

Previous Najbolja sezona ikada: Turisti iz cijelog svijeta okupirali Blagaj
Next Prisjećanje na prvo učešće Bosne i Hercegovine na Eurobasketu: Dino je naš šampion!

You might also like

NAŠI DANI

Mostar treba biti grad prosperiteta, ujedinjeni grad

Nakon sastanaka koje je danas obavio u Mostaru, predsjednik SDA Bakir Izetbegović obišao je staru jezgru grada na Neretvi, koja u vremenu pandemije izgleda čudno, ponekad sablasno prazna. Inače, u

SPORT

Veliko priznanje za proslavljenu bosansku košarkašicu: Razija Mujanović u FIBA-inoj Kući slavnih

Razija Mujanović i zvanično će postati članica FIBA Kuće slavnih. Obavijest o tome nedavno je stiglo od FIBA-e na adresu Razije Mujanović, a zvanični prijem u Kuću slavnih bit će

SPORT

Dumić: Na meni je da igram, ako dobijem poziv iz BiH bit ću najsretniji na svijetu

Mladi stoper Brondbyja Dario Dumić, stoper Brondbyja, iskoristio je pauzu u danskom prvenstvu kako bi posjetio rodni grad, Sarajevo. Iskoristili smo priliku da s njim razgovaramo o Sarajevu, Bosancima, Brondbyju,