Kamerman AA koji je u Gazi izgubio četvero djece: Izrael gađa sve, pa i djecu dok spavaju

Kamerman AA koji je u Gazi izgubio četvero djece: Izrael gađa sve, pa i djecu dok spavaju

Kamerman agencije Anadolu Mohamad Alaloul, koji je u sinoćnjem izraelskom zračnom napadu u Gazi izgubio četvero djece i troje članova porodice, izjavio je da izraelske snage bombardiraju sva mjesta, uključujući i naselja i kamp Al-Maghazi u kojem je u potpunosti uništen i njegov dom, javlja Anadolu.

U istom napadu su ranjeni i roditelji, supruga i još jedno dijete Alaloula koji radi kao freelance reporter za Anadolu. Njegova supruga je teško ranjena i prebačena je na liječenje na intenzivnoj njezi.

Najmanje 51 osoba ubijena je u izraelskom zračnom napadu na izbjeglički kamp Al-Maghazi, a ranjene su desetine ljudi. Većina stradalih su žene i djeca.

Kamerman Alaloul je po dolasku na mjesto ruševine njegovog doma kazao da je bio na poslu u Khan Yunisu i da je po saznanju za napad na kamp Al-Maghazi imao predosjećaj da je pogođena baš njegova kuća.

“Dan ranije sam bio s porodicom, sa svojom djecom. Govorili su mi da ostavim posao i budem više vremena s njima. Čak mi je jedno reklo da i njega vodim na posao da budemo zajedno“, rekao je Alaloul.

On je kazao da mu je kuća u potpunosti srušena i da su u njoj život izgubila njegova djeca, braća i sestre i da je još njegovih rođaka i komšija zarobljeno pod ruševinama.

“Kao što svi mogu vidjeti ovo je naselje u kojem isključivo žive civili, u ovim kućama nema nikakvih vojnih elemenata. Ovo je bio izbjeglički kamp, ubijena su djeca dok su spavala, moja djeca. Izrael bombardira sve, sve redom“,  kamerman Alaloul.

Previous Akademik Duraković: U Gazi se dešava teror nad djecom i usavršavanje genocida
Next Dio izložbe "Pod nebom vedre vjere" je doktorska diploma Safvet-bega Bašagića iz Beča

You might also like

NAŠI DANI

Tuzla: Počela dvodnevna naučna manifestacija “Historijski pogledi”

  Posmatrajući sa historijskog aspekta, 2018. godina je značajna po obilježavanju nekoliko važnih godišnjica vezanih za događaje iz historije Bosne i Hercegovine. To je razlog zašto su baš ovu godinu

NAŠI DANI

Dalmatinsko turističko opremanje provodi se u bosansko-hercegovačkim dućanima: ‘Ispada da je kod susida isplativije’

Nema nam premca u ekonomičnoj kupovini, znamo tačno gdje se nalaze zone u kojima se za manje dobije više. U valu rastuće inflacije u kojoj svjedočimo kako je cijena onome

NAŠI DANI

Ramazanski topovi stigli u Brezu, Kakanj i Bugojno

Građani Breze, Kaknja i Bugojna ovog će Ramazana iftar dočekivati uz zvuk ramazanskog topa. Tradicija bosanskih čaršija oživljava se u projektu Grada Sarajeva koji traje treću godinu zaredom. Gradonačelnik Sarajeva