Kandidat za predsjednika Srbije: Naravno da je bio genocid u Srebrenici; Srbija ima odgovornost (Video)

Kandidat za predsjednika Srbije: Naravno da je bio genocid u Srebrenici; Srbija ima odgovornost (Video)

Predsjednički kandidat grupe građana Za Srbiju bez straha Saša Janković vjerovatno je glavni konkurent Aleksandru Vučiću na predstojećim izborima u Srbiji. Janković je u intervjuu za Insajder rekao da mu je prijatelj iz Bezbjednosno-informativne agencije rekao da za njega nije bezbjedno da uđe u drugi krug jer se u tom slučaju može dogoditi „svašta“.

Komentarisao je i genocid u Srebrenici i odgovornost Srbije.. Konstatovao je da je to utvrđeno presudom Međunarodnog suda pravde i da je počinjeni genocid u Srebrenici sramota za Srbiju i da ga to grize. ‘Nismo se pobunili kad je trebalo, šutili smo… imamo historijsku odgovornost’ – istakao je Janković.

(Insajder/MiruhBosne)

Previous Čanak: Srbiju decentralizovati na tri pokrajine i dvije autonomne oblasti
Next Iako je proteklo 25 godina od početka agresije - za zločine Arkanovaca u Bijeljini niko nije odgovarao

You might also like

SPORT

AMEL TUKA: Siguran sam da ću do Olimpijskih igara imati formu kakvu sam imao i u Pekingu

Amel Tuka, najbolji atletičar Bosne i Hercegovine, na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu osvojio je četvrto mjesto. Bronzani sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu u razgovoru za Faktor kazao je da

RIJEČ-

Sonja Biserko: Dokazi o umiješanosti Srbije u rat u Bosni i Hercegovini nisu sporni. BiH mora obnoviti tužbu

Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji objašnjava kakav dil su svojevremeno sklopili bivši šef diplomatije SR Jugoslavije Goran Svilanović i tužiteljica Karla del Ponte, po čemu su slični,

RIJEČ-

Kemal Čopra: “Hadžibeg” privlači dobre ljude i budi ono najbolje u nama

Knjiga “Hadžibeg”, autora Kemala Čopre je čist bosanski proizvod. Hadžibeg je najpoznatiji cvijet bosanskih avlija, simbol iskonske ljubavi prema domu. Bosanci su se rasuli svugdje po svijetu, ali ih “Hadžibeg”