Karić – İmamoğlu: Učvrstiti saradnju Sarajeva i Istanbula konkretnim projektima

Karić – İmamoğlu: Učvrstiti saradnju Sarajeva i Istanbula konkretnim projektima

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je u Vijećnici ugostila Ekrema İmamoğlua, gradonačelnika Istanbula.

U 2022. godini Sarajevo i Istanbul obilježavaju 25 godina pobratimskih odnosa.

“Veze naših gradova su historijske i neraskidive. Mi smo ti koji trebamo njegovati tradiciju i sarađivati na konkretnim projektima koji će te veze dodatno učvrstiti”, kazala je Karić.

Gradonačelnik İmamoğlu je istakao da mu je zadovoljstvo posjetiti Sarajevo. Dodao je da vjeruje da će se zajedničkom voljom, razmjenom iskustava i dobrih praksi, saradnja ova dva grada osnažiti.

Usaglasili su se da su česti susreti uz konkretne sastanke s ciljem realizacije zajedničkih projekata, prije svega na polju infrastrukture i zaštite kulturno-historijskog naslijeđa, najbolji način za unaprjeđenje odnosa Sarajeva i Istanbula.

Sarajevo je domaćin prvog sastanka B40 – Mreže balkanskih gradova kojim predsjedava uvaženi gradonačelnik Istanbula, Ekrem İmamoğlu.

Pobratimski odnosi osnaženi su uvezivanjem Istanbula i Sarajeva unutar Mreže, a sve u cilju zajedničkog djelovanja na dobrobit građana.

Previous Džaferović se sastao s holandskim kraljem i gradonačelnikom Haga
Next Bosanska biciklistkinja osvojila Svjetski kup '4 Islands' u Hrvatskoj

You might also like

NAŠI DANI

Nijemci masovno kupuju grijalice i peći na drva i ugalj. Više od dva miliona ljudi prima pomoć u hrani

Nijemci u strahu od nestašica plina na jesen i zimu pojačano kupuju električne grijalice iako uredi za zaštitu potrošača upozoravaju na neekonomičnost ovakve vrste grijanja. “Bilježimo natprosječno veliku potražnju za

NAŠI DANI

Lobiranje, korupcija i manjak transparetnosti u njemačkom parlamentu

Philipp Amthor, mladi demokršćanski zastupnik u Bundestagu lobirao je za jednu američku firmu, a onda dobio direktorsku funkciju i dionice. Sada se politička zvijezda u usponu mora braniti od optužbi

NAŠI DANI

Osigurano 22 miliona dolara za izgradnju Univerzitetske biblioteke

Bosna i Hercegovina i Kraljevina Sudijska Arabija potpisale su danas u Sarajevu memorandume o podršci Saudijskog fonda za razvoj Univerzitetskoj biblioteci u Sarajevu i općini Goražde. Potpisnici su zamjenik predsjedavajućeg