KCUS – Saopćenje za javnost

KCUS – Saopćenje za javnost

Krizni štab KCUS, u proširenom sastavu, obavještava javnost da nijedan pacijent koji je na bilo kojoj vrsti podrške ACM 812 A respiratora nije umro. 


KCUS sa kompletnim medicinskim osobljem već više od godinu dana vodi bespoštednu bitku sa pandemijom Covid – 19, radi očuvanja zdravlja stanovništva Kantona  Sarajevo, ali i cijele FBiH.
Rezultat te borbe su hiljade spašenih života i opravljenih građana. 
Želimo uvjeriti naše građane da ćemo dati sve od sebe kako bi sačuvali njihove živote i zdravlje.
Zaprepašteni smo silinom nepravednih i užasavajućih napada upućenih prema KCUS.


MI SMO LJEKARI NISMO UBICE.


Ti koji nas brutalno vrijeđaju i pozivaju na linč, stavljajući nam metu na čelo, su ljudi čije smo živote spašavali ali i članova njihovih porodica. Oni će se prepoznati.  Neka ih bude stid ako znaju šta to znači.
Poručujemo im da ćemo njihove prljave planove, uz svu nadljudsku borbu sa Covidom – 19, osujetiti podnošenjem krivičnih prijava i pozivanjem nadležnog tužilaštva da ih promptno procesuiraju.
Nećemo se izmaći pred ovolikom količinom zla i objeda, niti grubim kršenjem kodeksa profesionalnog ponašanja nekih medija i političara.
Takvo ponašanje inkriminirano je odredbom člana 363 St. 2 Krivičnog zakona FBiH.


Napominjemo da su metode koje se koriste otvoreno huškačke i ispunjene govorom mržnje, da izazivaju strah i paniku kod građana koji su već iscrpljeni pandemijom Covida – 19.
Pozivano građane da ostanu mirni i da se pridržavaju svih propisanih mjera kako bi naša zajednička borba sa pandemijom bila još uspješnija. U toj borbi KCUS i naše hrabro i vrijedno osoblje, kao i do sada, davat će sve od sebe. 


Mi pozivamo ministra Vranića da sutra dođe u KCUS na sastanak u 9 h sa anesteziolozima iz KCUS ali i svim ostalim uposlenicima koji učestvuju u liječenju Covid – 19 bolesnika, navode iz KCUS.

Previous Plasiranje dezinformacija je opasno i društveno neodgovorno
Next Tuzla: Obilježen 4. april ’92. godine kada je SO Tuzla donijela Odluku o odbrani

You might also like

NAŠI DANI

Američka vojska na graničnom prelazu Bosanska Gradiška

Prvi konvoj američkih vozila za vježbu sa Oružanim snagama BiH ušao u Bosnu i Hercegovinu Konvoj vojnih vozila iz sastava 21. komande za podršku američkih oružanih snaga u Evropi ušao

NAŠI DANI

“Bošnjaci nikada ne mogu pristati i nikada nisu pristajali da budu roblje”

U prisustvu velikog broja demobilisanih boraca, predstavnika udruženja proisteklih iz odbrambeno oslobodilačkog rata, porodica šehida  na području Blagaja obilježena je 23. godišnjica od pogibije 82 borca 4. korupsa Armije Republike

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Međunarodni dan nestalih: Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu nestalo oko 35.000 osoba

Povodom Međunarodniog dana nestalih osoba, koji se obilježava danas u svijetu, iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida podsjećaju da “iako je prošlo 25 godina od završetka rata u Bosni i