Kim iz Južne Koreje: Kako sam se preselio i zavolio Bosnu

Kim iz Južne Koreje: Kako sam se preselio i zavolio Bosnu

 

Bosna i Hercegovina privlači mnogo turista iz svih dijelova svijeta. Fascinira ih spoj različitih kultura na jednom mjestu, a rado se ponovo vrate. U Sarajevu teku pripreme za ljetnu sezonu su u punom jeku a očekuju se rekordne posjete turista iz različitih zemalja svijeta.

Na Baščaršiji srećemo grupu turista iz Južne Koreje. Sa njima i Kim, mladić korejanskog porijekla sa bosanskom adresom već 20 godina. Osnovnu, srednju i fakultet je završio u Bosni i Hercegovini. Otac je iz Južne Koreje zbog posla premješten u Sarajevo, pa ni Kim kaže nije imao izbora. Razmišljao je da ode negdje drugo, ali ipak je ostao. Vremenom je priča nam i zavolio Bosnu i Hercegovinu.

“Volim da se snađem gdje god da jesam i da gledam pozitivne strane. I u Bosni i Hercegovini također, ako prihvatiš Bosnu kakva jeste i gledaš pozitivne strane onda možeš naći put i način da ostaneš ovdje i da budeš sretan”, poručio je Kim.

A on je u tome uspio. Priča nam da radi kao turistički vodič, te da i na taj način pokušava turistima iz cijelog svijeta približiti bosankohercegovačku kulturu i tradiciju. Ono što turiste najviše fascinira jeste spoj različitih kultura, istoka i zapada na jednom mjestu.

“Prvi put sam u Sarajevu i doista je fantastičan grad zbog toga što se tu spaja tako puno kultura. Interesantan je i raznobojan.”

“Ostaću u Sarajevu pet dana, prvi put sam ovdje, ljudi su veoma prijatni” – impresije su turista.

“Neka aura, emocija u Bosni je posebna, nekada umjetnici koji dođu iz Koreje mi govore da žele da ostanu ovdje par mjeseci samo da osjećaju ovu energiju”, dodao je Kim.

Ova sezona mogla bi biti najbolja dosada, kada su u pitanju dolasci turista, poručuju iz Udruženja turističkih vodiča KS.

 

(N1/MiruhBosne)
Previous Reakcije na okljupljanje fašista: DF pozvao Mektića i Lukača da hapse četnike, ili da im se jednostavno pridruže
Next Efekti kupovine domaćih proizvoda na bosansku ekonomiju

You might also like

ŽIVOT

Potporučnica Jasmina Balta: Drago mi je što doprinosim Domovini

Jasmina Balta profesionalno je vojno lice i potporučnik u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Završila je Zdravstvene studije u Sarajevu i Vazduhoplovnu akademiju u Velikoj Britaniji. -Želja za vojskom nikada

TURIZAM

Najbolja sezona ikada: Turisti iz cijelog svijeta okupirali Blagaj

Rijeka domaćih i stranih turista tekla je danas tekijom u Blagaju. U tom hercegovačkom gradiću se tražilo mjesto više na parkinzima i ugostiteljskim objektima u historijskom jezgru Blagaja, kod izvora

TURIZAM

Krupa na Vrbasu: Turistički biser privlači posjetioce iz cijelog svijeta

  Krupa na Vrbasu koja se nalazi na oko 25 kilometara od Banjaluke predstavlja pravi prirodni biser koji posjećuju turisti iz cijeloga svijeta. Kaskadni vodopadi, huk vode, stare vodenice, šetalište