Klas podijelio 3.000 peciva putnicima u tramvaju

Klas podijelio 3.000 peciva putnicima u tramvaju

Kompanija Klas d.d. Sarajevo organizirala je podjelu besplatnih peciva putnicima u tramvaju koji saobraća na relaciji Ilidža – Baščaršija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Portparol Klasa Irmela Cero potvrdila je da će ukupno biti podijeljeno 3.000 peciva u tramvaju koji nosi reklamu Klasa i Velepekare.

Dodala je da na taj način Klas želi podsjetiti građane na ulogu Velepekare, prvenstveno za vrijeme opsade Sarajeva od 1992. do 1995. godine, kada nijednog dana nije prekidala proizvodnju, prenosi Fena.

Cero je navela da je u tim godinama Velepekara građanima isporučivala hljeb, peciva, tjesteninu i druge proizvode koji su im pomogli da prežive, tako da smatraju da se Dan nezavisnosti može povezati s Velepekarom.

(Faktor.ba)

Previous Bivši oficiri JNA bez prava na povrat stana u Bosni i Hercegovini
Next Dan nezavisnosti: Akademije i svečanosti širom Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Erdogan Macronu: “Ubacimo i vas u Turkijsku uniju!”

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sastao se sa brojnim državnicima na marginama samita Evropske političke zajednice. Tokom razgovora o Organizaciji turkijskih zemalja, Erdogan se obratio francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu riječima:

NAŠI DANI

Emotivan govor pilota Turkish Airlinesa na letu za Sarajevo: Čast mi je prevoziti spasioce iz Bosne i Hercegovine

Prva grupa spasilaca iz Bosne i Hercegovine, koji su tokom protekle sedmice radili na traganju i spašavanju ispod ruševina u zemljotresom razorenim gradovima na jugu Turske, vratila se jučer u

NAŠI DANI

Strah od partizana koji odavno nisu među živima! Razbijeno preko 700 spomen-ploča poginuloj mostarskoj omladini

Partizansko spomen groblje u Mostaru ponovo je bilo na meti vandala. Ovog puta su uništene gotovo sve spomen ploče sa uklesanim imenima poginulih partizana, a to je prema ocjeni članstva