Komemoracija advokatu Fahriji Karkinu: Nekrunisani prvak advokature u Bosni i Hercegovini

Komemoracija advokatu Fahriji Karkinu: Nekrunisani prvak advokature u Bosni i Hercegovini

 

U Kantonalnom sudu u Sarajevu održana je komemoracija sarajevskom advokatu Fahriji Karkinu, koji je preminuo u četvrtak.

Predsjednik Federalne advokatske komore Nikica Gržić rekao je da je ponosan što je poznavao Karkina. „Zadivila me njegova pronicljivost i upornost što je i mene opredijelilo za taj posao. Svoj život je podredio profesiji kojoj je sve dao. Za sve nas koji smo sarađivali s njim on je bio čovjek u punom smislu te riječi“, rekao je Gržić.

„Insistirao je da advokatura ostane samostalna profesija kakva je uvijek i bila. Fahrija Karkin je bio advokat i obavljao je časno taj posao“, dodao je Gržić kroz suze.

Advokatica Vasvija Vidović je kazala da je Karkin bio stručan i autoritativan u sudnici. Njegov rad, istakla je, obilježio je i predratnu i poslijeratnu advokaturu.

„Imao je snage da stane uz one koje je čitav svijet unaprijed osudio. Beskrajno sam tužna. Bio je kralj završne riječi“, rekla je Vidović, dodajući da je sa Karkinom radila na mnogim slučajevima, i od njega mnogo naučila.

„Karkin je nekrunisani prvak advokature u BiH“, rekao je advokat Ahmed Žilić.

Komemorativnoj sjednici prisustvovali su članovi porodice, Karkinovi prijatelji te brojni advokati i tužitelji, prenosi Patria.

Dženaza Fahriji Karkinu bit će klanjana iza podne-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Ukop će biti obavljen na gradskom groblju Bare u 13.30 sati.

Previous Izvoz bosanske firme Alternativa: Kontejneri panela krenuli za Hong Kong
Next Topla jesen u Sarajevu izmamila šetače na Darivu

You might also like

NAŠI DANI

Zatvara se kolektivni centar u Špionici

U naselju Špionica nadomak Srebrenika sagrađena su dva višespratna objekta u koja su smješteni korisnici kolektivnog centra. Ključeve stanova danas su preuzele 62 porodice ili 160 korisnika. Svečanosti uručenju ključeva

NAŠI DANI

Radončić brani poteze HDZ-a (VIDEO)

Šef SBB-a Fahrudin Radončić javno je branio stavove HDZ-a u državnom Domu naroda i svrstavanje te stranke u blok sa Dodikovim SNSD-om po pitanju zakona o zabrani negiranja genocida i

NAŠI DANI

‘Potkopali Dejtonski mirovni sporazum i demokratske procese u Bosni i Hercegovini’

Američki državni sekretar Antony Blinken saopćio je kako etnonacionalističke stranke ne mogu ugrožavati budućnost Bosne i Hercegovine na račun njenih građana. Blinken je na Twitteru komentarisao odluku Ureda za kontrolu