Kompanija ‘Tehnograd’ donira 1000 zaštitnih odijela UKC-u Tuzla

Kompanija ‘Tehnograd’ donira 1000 zaštitnih odijela UKC-u Tuzla

Povodom aktuelnih dešavanja u Bosni i Hercegovini u vezi sa Corona virusom (COVID-19) izuzetno je važno da zaštitimo one koji u svakodnevnim situacijama štite nas.

U cilju prevencije širenja Corona virusa (COVID-19) neophodno je da naši zdravstveni radnici na „prvoj borbenoj liniji“ imaju adekvatnu zaštitu pri obavljanju poslova u novonastaloj kriznoj situaciji.

Naša kompanija osigurala je nabavku 1.000 (hiljadu) komada zaštitnih odijela, a u skladu sa novim informacijama o zaraženim na našem kantonu ažurno smo reagovali te već danas dostavili prvi dio naše donacije, 200 komada zaštitnih odijela. Ostatak će biti uručen u toku naredne sedmice.

Ovo je naše hvala za sve doktore, medicinske sestre, tehničare i drugo medicinsko osoblje koji svakodnevno, u teškim uslovima, predano i kvalitetno brinu o zdravlju svih građana izlažući opasnosti svoje živote i živote svojih porodica. U potpunosti shvatamo ozbiljnost trenutne situacije i napore koje ulažu nadležne institucije u cilju prevencije širenja COVID-19 virusa u našem kantonu, te smo upravo ovom donacijom odlučili i sami pomoći i olakšati svim zdravstvenim radnicima njihov svakodnevni rad i njihovu borbu. Želimo svojim primjerom da pokažemo i drugim kompanijama da se u kriznim situacijama moramo držati zajedno i zajednički djelovati, za dobro svih nas. Iskreno se nadamo da ćemo novonastalu kriznu situaciju uspješno prebroditi i što prije se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputa Kriznog štaba Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla te da maksimalno odgovorno shvate novonastalu situaciju. Ovim putem također želimo reći jedno veliko HVALA svima koji svojim svakodnevnim radom doprinose prevenciji širenja COVID-19 virusa.

Budimo zajedno – za našu zajednicu!, poručuju iz kompamije sa 73-godišnjom tradicijom.

Previous Brčanski 'Malagić' proizvodi maske i dijeli sugrađanima
Next Vozila i letjelice FUCZ dostavljaju testove na koronavirus i uzorke

You might also like

NAŠI DANI

KO ŽELI DA KONTROLIŠE GRAĐANE I MEDIJE: Uvode li vlasti Kantona Sarajevo “verbalni delikt” na mala vrata?

Vlada Kantona Sarajevo krajem aprila utvrdila je Nacrt zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na području Kantona Sarajevo. Po prvi put u Kantonu Sarajevo, ovim Nacrtom zakona se reguliše

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Drugog dana Ramazana obilježen Dan šehida u Gradu heroju

Drugog dana Ramazanskog bajrama obilježava se Dan šehida. Na mnogim šehidskim spomen mezarjima iskazuje se počast i upućuje dova dušama šehida. U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Gornji Vakuf obilježen je

NAŠI DANI

Više Palestinaca ubijeno u racijama na okupiranoj Zapadnoj obali, ubijen i farmer u Gazi

-Palestinski islamski džihad (PIJ) kaže da su akcije Izraela na okupiranoj Zapadnoj obali, gdje je od 7. oktobra ubijeno najmanje 237 Palestinaca, “rat koji ima za cilj istrebljenje našeg naroda