Koncerti na višenamjenskom trgu ispred Vijećnice u okviru 25. Baščaršijskih noći

Koncerti na višenamjenskom trgu ispred Vijećnice u okviru 25. Baščaršijskih noći

Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, besplatno je ustupila prostor višenamjenskog trga ispred Vijećnice za održavanje koncerata u okviru ovogodišnjeg 25. festivala Baščaršijske noći.

Prvi koncert održan je u srijedu, 21.jula, a nastupili su Almas Smajlović i grupa Bombaj štampa. Sinoć je bina bila rezervisana za čuvenu rock grupu Zabranjeno pušenje i Mayu Sar. Večeras je od 19:30 sve posjetitelje zabavljala Ilma Karahmet, dok je u 21:00 održana večer sevdaha.

Nastupilo je 15 vokalnih solista iz Bosne i Hercegovine i regiona, te veliki orkestar Fondacije sevdah pod umjetničkim rukovodstvom Damira Galijaševića. Pored koncerata na otvorenom u ulici Avdage Šahinagića u srcu Starog Grada, festival Baščaršijske noći koji traje cijeli mjesec juli, dosad je ponudio brojne sadržaje za ljubitelje poezije, pozorišta i klasične muzike.

Image

Novosagrađeni višenamjenski trg u ulici Avdage Šahinagića, koji je površinom najveći trg u Kantonu Sarajevo, kako se i očekivalo, postaje mjesto dešavanja najznačajnih gradskih događaja na otvorenom. Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, sagradila je i svečano otvorila ovaj trg u martu mjesecu prošle godine. Za njegovu izgradnju, kao i podzemnu garažu, izdvojeno je skoro sedam miliona KM. Sasvim opravdano sada je ovaj trg za organizatore većine manifestacija, kao i za građane, prvi izbor u gradu.

Previous Otvorena Olimpijada - našu državu predstavlja ekipa mala, ali odabrana
Next Bosanski izvoz obara rekorde, u junu srušena granica od 1,2 mlrd. BAM

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Safet Zec o izložbi ‘Zagrljaji’: Obaveza sjećanja i opomene (VIDEO)

U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine organizirano je vođenje kroz izložbu „Zagrljaji“ i druženje s bosanskim umjetnikom Safetom Zecom.

KULTURA I UMJETNOST

Obilježavanje godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića

Žepče je i ove godine centralno mjesto obilježavanja godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića, istaknutog bosanskohercegovačkog pisca i umjetnika.  Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Žepče u povodu devete godišnjice smrti upriličit će u

KULTURA I UMJETNOST

Bošnjački institut dodjelom Medalje odao priznanje Dževadu Karahasanu i Safetu Zecu

 Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića upriličio je završnu godišnju svečanost na kojoj su dodijeljene Medalje istaknutim ličnostima koje su svojim radom i djelima doprinijele promociji bosanskohercegovačkog društva i kulture.