Kralj Nizozemske Willem-Alexander primio u audijenciju predsjedavajućeg državnog Predsjedništva dr Bećirovića

Kralj Nizozemske Willem-Alexander primio u audijenciju predsjedavajućeg državnog Predsjedništva dr Bećirovića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović boravi u zvaničnoj posjete Kraljevini Nizozemskoj

U kraljevskoj palati u Haagu dr. Denis Bećirović je dočekan uz najviše državne počasti, a kralj Nizozemske Willem-Alexander mu je poželio srdačnu dobrodošlicu.

Tokom razgovora, dr. Bećirović i kralj Willem-Alexander konstatirali su da ova posjeta predstavlja znak zajedničke volje i predanosti da se učvrste veoma dobri i prijateljski odnosi Bosne i Hercegovine i Nizozemske.

Također, dr. Bećirović se zahvalio na cjelokupnoj dosadašnjoj podršci Kraljevine Nizozemske obnovi i razvoju Bosne i Hercegovine, a posebno na podršci EU i NATO putu Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović rekao je da Bosna i Hercegovina izuzetno cijeni principijelnu podršku Kraljevine Nizozemske nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Konstatirano je da su odnosi dvije zemlje veoma dobri, ali da postoji još dosta mogućnosti za intenziviranje saradnje.

Dr. Bećirović je pozvao kralja Willem-Alexandera da posjeti Bosnu i Hercegovinu i naglasio da bi svim građanima bila čast da nizozemskom kralju iskažu gostoprimstvo.

-U okviru zvanične posjete Kraljevini Nizozemskoj, predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović održao je jučer u Haagu sastanak s premijerom Kraljevine Nizozemske Markom Rutteom. Bećirović je razgovarao i s gradonačelnikom Haaga Janom van Zanenom u Gradskoj vijećnici Haaga.

U okviru zvanične posjete Kraljevini Nizozemskoj, predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je i s predsjednikom Senata Nizozemske Janom Anthoniejem Bruijnom i predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Nizozemske Martinom Bosmom.

Previous Pakistanski sud oslobodio bivšeg premijera Imrana Khana
Next Izložba fotografija o počecima Sarajevo Film Festivala otvara se u Dubrovniku

You might also like

NAŠI DANI

Obilježena 32. godišnjica masakra nad Sarajlijama koji su čekali u redu za hljeb u Ferhadiji

 Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje na mjestu masakra u Ulici Ferhadija obilježena je 32. godišnjica stradanja građana Sarajeva koji su čekali u redu za hljeb. Na tom mjestu 27. maja 1992.

NAŠI DANI

U 79. godini umrla još jedna srebrenička majka Emina Merdžić

U Srebrenici, u Bosni i Hercegovini, u 79. godini umrla je još jedna srebrenička majka Emina Merdžić. Emina je rođena u srebreničkom selu Tokoljaci u poznatoj porodici Smajlović, odakle se

NAŠI DANI

EK odobrila gradnju Pelješkog mosta na osnovu lažne dokumentacije

  U Stonu je potpisan Zapisnik o uvođenju kineskog konzorcija u gradnju Pelješkog mosta. Izvođač radova preuzeo je svu potrebnu dokumentaciju od predstavnika Hrvatskih cesta, što je i službeno označilo