Krivična prijava protiv predsjednika RH zbog izjava o Srebrenici

Krivična prijava protiv predsjednika RH zbog izjava o Srebrenici

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Enver Bijedić objavio je da je podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića zbog izjava u vezi sa Srebrenicom.

-Kako sam i najavio gostujući u emisiji “7plus” Hayat televizije, podnio sam krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića zbog grubog umanjivanja genocida u Srebrenici.

02.12.2021.godine hrvatski predsjednik Zoran Milanović prokomentarisao je glasanje Dragana Čovića predsjednika HDZ-a na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u kojem su se svrstali na stranu zastupnika iz bh. entiteta RS koji podržavaju Milorada Dodika u stavu da ponište Odluku visokog predstavnika Valentina Inzka, o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, gdje je iznio svoj stav da svaki genocid nije isti.

03.12.2021.godine, Milanović je nastavio u još skandaloznijem tonu, gdje je pokušao genocid u Srebrenici relativizirati uspoređujući ga s holokaustom i genocidom u Ruandi.

Ovakve izjave Milanovića za direktnu posljedicu imaju uznemiravanje i stvaranje dodatnih nacionalnih netrpeljivosti među građanima Bosne i Hercegovine.

Previous Sarajevski Homework HUB: Okupljalište mladih koji promoviraju nauku i razmjenjuju iskustva
Next "Quo Vadis, Aida?" u konkurenciji za najbolji evropski film

You might also like

NAŠI DANI

Tabaković: Prijateljski odnosi RH prema BiH su notorna laž, neka vrate otetu imovinu

Sulejman Tabaković, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, nezavisni je pravnik, specijaliziran za pitanja sukcesije.  Trideset godina je radio u Vladi Republike Hrvatske, od toga je deset bio načelnik pravnih poslova

NAŠI DANI

Studenti s pet bosanskih univerziteta u Srebrenici: Očistili mezarje u Potočarima (Video)

Povodom 25. maja studenti s pet javnih bosanskohercegovačkih univerziteta odazvali su se pozivu Udruženja majki enklava Srebrenica i Žepa u akciji čišćenja srebreničkog mezarja. Prilika i za čas historije mladim

NAŠI DANI

Počela realizacija plana Dodik-Ćović: Direktor OSA-e na saslušanju u MUP-u, Čavka izdao naredbu za hapšenje

Direktor Obavještajno sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić nalazi se na saslušanju u MUP-u Kantona Sarajevo, potvrđeno je za Istraga.ba iz više izvora. Saslušanje se obavlja po naredbi državnog tužioca Olega