Krivična prijava protiv predsjednika RH zbog izjava o Srebrenici

Krivična prijava protiv predsjednika RH zbog izjava o Srebrenici

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Enver Bijedić objavio je da je podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića zbog izjava u vezi sa Srebrenicom.

-Kako sam i najavio gostujući u emisiji “7plus” Hayat televizije, podnio sam krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića zbog grubog umanjivanja genocida u Srebrenici.

02.12.2021.godine hrvatski predsjednik Zoran Milanović prokomentarisao je glasanje Dragana Čovića predsjednika HDZ-a na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u kojem su se svrstali na stranu zastupnika iz bh. entiteta RS koji podržavaju Milorada Dodika u stavu da ponište Odluku visokog predstavnika Valentina Inzka, o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, gdje je iznio svoj stav da svaki genocid nije isti.

03.12.2021.godine, Milanović je nastavio u još skandaloznijem tonu, gdje je pokušao genocid u Srebrenici relativizirati uspoređujući ga s holokaustom i genocidom u Ruandi.

Ovakve izjave Milanovića za direktnu posljedicu imaju uznemiravanje i stvaranje dodatnih nacionalnih netrpeljivosti među građanima Bosne i Hercegovine.

Previous Sarajevski Homework HUB: Okupljalište mladih koji promoviraju nauku i razmjenjuju iskustva
Next "Quo Vadis, Aida?" u konkurenciji za najbolji evropski film

You might also like

NAŠI DANI

Predrag Bastah osuđen na 35 godina zatvora za zločine nad Bošnjacima Vlasenice

Sud Bosne i Hercegovine je 22.3.2022. godine izrekao i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu Predrag Bastah, kojom je optuženi Predrag Bastah oglašen krivim da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti iz člana 172. stav

NAŠI DANI

Sarajevo: Biciklistički saobraćaj sve popularniji

  Iako je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine zadnjih godina pojačana svijest o korištenju bicikla kao sve poželjnijeg, zdravijeg, praktičnijeg i jeftinijeg načina prevoza, Sarajlije se suočavaju sa problemom

NAŠI DANI

Evropska parlamentarka Tineke Strik: Sretna zbog usvojenog izvještaja koji podržava evropsku budućnost Bosne

Evropski parlament je danas u formi rezolucije, sa 483 glasa “za”, 73 protiv i 133 suzdržanih, usvojio izvještaj o Bosni i Hercegovini koji je pripremio i nedavno usvojio Komitet za