KS: Vlada osigurava vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti

KS: Vlada osigurava vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti

Usljed aktuelne situacije izazavane pandemijom koronavirusa kao i naredbe Federalnog štaba civilne zaštite kojom je obustavljen javni prijevoz na području cijele FBiH, Vlada KS odlučila je posebnim mjerama osigurati vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti na području  Kantona Sarajevo.

Ministarstvo saobraćaja KS će organizovati sa KJKP “Gras” i preduzećem “Centrotrans” da od sutra obezbijede dovoljan broj autobusa, koji će, uz propisane mjere i preporuke zdravstvene zaštite stanovništva, svakodnevno prevoziti uposlene u navedenim oblastima na posao.

Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavit će Ministarstvu saobraćaja spiskove uposlenih.

Informacije o lokacijama i terminima u kojima će prijevoznici preuzimati putnike u općinama KS, te ih prevoziti do radnih mjesta bit će poznate i objavljene do kraja ovog dana na web i facebook stranici Vlade, a bit će dostavljene i  medijima.

Prilikom ulaska u autobuse, usposlenici u sektoru zdravstva i sigurnosti bit će u obavezi  vozaču priložiti službenu akreditaciju.

Zaključkom Vlade, poslodavci izvan ovih sektora organizovat će i prilagoditi prijevoz svojih radnika shodno njihovoj organizaciji rada i radnog vremena.

Vlada KS obavještava sve putnike u Kantonu Sarajevo koji su kupili kupone za prijevoz za mjesec mart, da će njihovo važenje biti produženo nakon uspostave redovnog linijskog prijevoza, za broj dana tokom kojih ih nisu koristili u ovom mjesecu.

Previous AS: Za 3 sedmice proizvedeno i kupcima isporučeno preko 22 miliona kg prehrambenih proizvoda
Next Sistematska dezinfekcija cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo: Konkurs za idejna rješenja obnove bob i sankaške staze na Trebeviću

  Dani arhitekture Sarajevo i ovogodišnji kurator Dinko Peračić pozivaju vas da ponudite svoja rješenja i ideje za jedinstven sarajevski “prostor slobode” – Bob i sankašku stazu na Trebeviću. Staza

NAŠI DANI

Strani analitičari: Bosna se snalazi bolje od Francuske; Evropa je veća nego samo njen zapadni dio

Izjava predsjednika Francuske Emmanuela Macrona kojom je Bosnu i Hercegovinu nazvao “tempiranom bombom” izazvala je reakcije stranih analitičara. “Macronovo viđenje Bosne i Hercegovine me podsjeća na Trumpove izjave o Ukrajini.

NAŠI DANI

Uspješni zenički studenti novčano nagrađeni od Federalnog premijera i kompanije HIFA

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, danas je u zgradi Vlade FBiH, primio  članove arbitražnog tima Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici koji je sa Univerzitetom „Lomonosov“ iz Rusije podijelio