Kulenović: ‘Principi Escobara nisu principi koji su dobronamjerni prema Bosni i Hercegovini’

Kulenović: ‘Principi Escobara nisu principi koji su dobronamjerni prema Bosni i Hercegovini’

Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, zatražio je od NSRS-a da povuče Zakon o nepokretnoj imovini RS-a koji je danas potpisala predsjednica ovog entiteta.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je Schmidtu da mora odmah staviti van snage antiustavni Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti ili neka odstupi s funkcije.

Ne boj se, Ameriko! Bosna je stara hiljadu godina, pet puta starija od tebe. Ja sam taj koga je napustio cio svijet! Na mene je spalo da spašavam i tvoj obraz! Zar je nečija pobjeda Bosnu razoriti? I zar se Bosna može pustim oružjem utući?! Napisao je Nedžad Ibrišimović 1993. godine.

Ovi stihovi mogli bi se primijeniti i za izjavu Gabriela Escobara, posebnog izaslanika Američke vlade za Zapadni Balkan.

Građanima je poručio da se o građanskom konceptu za Bosnu i Hercegovinu može razgovarati tek nakon što ona postane članica Evropske unije, a dotad je okvir Dejtonski sporazum. Reagovali su i iz Kruga 99.

Izvor: Hayat
Previous Otkrijte benefite Tuzlanske soli sa smanjenim sadržajem natrija
Next Obilježavanje Dana Armije RBiH

You might also like

NAŠI DANI

Njemački medicinski tehničar osuđen na doživotnu robiju zbog 85 ubistava

Bivši medicinski tehničar koji je volio da izaziva srčane udare kod pacijenata jer je uživao da bude u situaciji da ih reanimira, osuđen je u četvrtak po 85 tačaka za

NAŠI DANI

Duž Velikog parka se gradi „Pješačka zona-Sarajevski ćilim“

Danas je u velikoj sali Općine Centar održana prezentacija idejnog projekta pod nazivom „Pješačka zona-Sarajevski ćilim“. Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića arhitektonski Studio „ZEC“ je uradio idejni

NAŠI DANI

Turska policija u velikoj akciji privela 33 osumnjičenika za špijunažu za Izrael

Turska policija provodi veliku akciju u osam provincija, uključujući i Istanbul, u kojoj su do sada slobode lišene 33 osobe osumnjičene za međunarodnu špijunažu za izraelsku obavještajnu službu Mossad, javlja