Kulenović: ‘Principi Escobara nisu principi koji su dobronamjerni prema Bosni i Hercegovini’

Kulenović: ‘Principi Escobara nisu principi koji su dobronamjerni prema Bosni i Hercegovini’

Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, zatražio je od NSRS-a da povuče Zakon o nepokretnoj imovini RS-a koji je danas potpisala predsjednica ovog entiteta.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je Schmidtu da mora odmah staviti van snage antiustavni Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti ili neka odstupi s funkcije.

Ne boj se, Ameriko! Bosna je stara hiljadu godina, pet puta starija od tebe. Ja sam taj koga je napustio cio svijet! Na mene je spalo da spašavam i tvoj obraz! Zar je nečija pobjeda Bosnu razoriti? I zar se Bosna može pustim oružjem utući?! Napisao je Nedžad Ibrišimović 1993. godine.

Ovi stihovi mogli bi se primijeniti i za izjavu Gabriela Escobara, posebnog izaslanika Američke vlade za Zapadni Balkan.

Građanima je poručio da se o građanskom konceptu za Bosnu i Hercegovinu može razgovarati tek nakon što ona postane članica Evropske unije, a dotad je okvir Dejtonski sporazum. Reagovali su i iz Kruga 99.

Izvor: Hayat
Previous Otkrijte benefite Tuzlanske soli sa smanjenim sadržajem natrija
Next Obilježavanje Dana Armije RBiH

You might also like

DUHOVNOST

Hutba Reisu-l-uleme u Begovoj džamiji u Sarajevu

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović imamio je danas džumu namaz i održao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. MINA u cjelosti prenosi hutbu Reisu-l-uleme: Hvala Allahu, Gospodaru svjetova, Milostivom, Svemilosnom.

NAŠI DANI

Svaki dan sjećati se ljudi zaslužnih za slobodu u kojoj živimo

Povodom Dana šehida, koji se u Bosni i Hercegovini obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, praznika muslimana, na Šehidskom mezarju “Kovači” u Sarajevu organizirana je centralna svečanost i prigodan vjerski program.

NAŠI DANI

Britanski mediji o bosanskim piramidama: Zaboravite Egipat!

Bosanske piramide još uvijek su prava atrakcija stranim medijima. Nakon reportaže na Discovery Channelu, britanski Daily Star objavio je priču o bosanskim piramidama pod naslovom “Ekskluzivno: Dolina drevnih mega piramida