Kurz upetljan u korupciju: Nakon vicekancelara prije par godina, sada odstupio i kancelar

Kurz upetljan u korupciju: Nakon vicekancelara prije par godina, sada odstupio i kancelar

Austrijski kancelar Sebastian Kurz podnio je večeras ostavku nakon optužbi za pronevjeru i korupciju koje su bile aktuelne prethodnih dana.

Austrijski kancelar pod istragom je zbog sumnje na korupciju, saopštili su tužioci 6. oktobra, poslije pretresa nekoliko ministarstava i kancelarija vladajuće Narodne partije Austrije (OVP) na čijem je čelu Kurz.

Podsjetimo, prije dvije godine s pozicije vicekancelara odstupio je Heinz-Christian Strache, zbog skandala s video snimcima s Ibize objavljenom u medijima.

U njemu se vidi i čuje kako Strache obećava protuusluge za finansijske donacije i podršku njegovoj stranci uoči parlamentarnih izbora 2017. Na videu se vidi i čuje kako Strache jednoj navodnoj nećakinji jednog ruskog oligarha obećava dodjeljivanje poslova od strane države, a za protuuslugu ta žena obećava financijsku pomoć FPÖ-u za vrijeme izborne kampanje.

Zanimljivo da je beogradski režim u kratkom vremenskom periodu ostao bez dvoje značajnih evropskih zvaničnika – podržavatelja (Kurz i Merkel), a koji su nedavno posjetili Beograd i uopće davali podršku Vučiću i njegovoj politici.

Previous Prevljak: Ako ponovimo igru od danas možemo se nadati najboljem i protiv Ukrajine
Next Drina nije dovoljna: Električna energija iz Bosne u Srbiju, Vučić zahvaljuje Dodiku i EP RS

You might also like

NAŠI DANI

24. godišnjica formiranja 1. korpusa ARBiH

Prvi korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine (RBiH) dao je nemjerljiv doprinos odbrani BiH i njenog glavnog grada.  Na časnom i slavnom putu borbe za slobodu 6.585 pripadnika ove respektabilne

NAŠI DANI

Pravni tim Ejupa Ganića podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu KS protiv Kajganića, Tadić i Salihovića

Pravni tim Ejupa Ganića podnio je 20. juna Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo krivičnu prijavu protiv Milanka Kajganića, v.d. glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Gordane Tadić, tužiteljice Tužilaštva Bosne i

NAŠI DANI

Prikupljanje energije: Zmajevi posjetili Bosansku dolinu piramida

Reprezentativci naše zemlje koji već treći dan borave u Zenici na pripremama za kvalifikacione utakmice protiv Finske i Grčke, stručni štab, kao i članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH iskoristili su