Kurz upetljan u korupciju: Nakon vicekancelara prije par godina, sada odstupio i kancelar

Kurz upetljan u korupciju: Nakon vicekancelara prije par godina, sada odstupio i kancelar

Austrijski kancelar Sebastian Kurz podnio je večeras ostavku nakon optužbi za pronevjeru i korupciju koje su bile aktuelne prethodnih dana.

Austrijski kancelar pod istragom je zbog sumnje na korupciju, saopštili su tužioci 6. oktobra, poslije pretresa nekoliko ministarstava i kancelarija vladajuće Narodne partije Austrije (OVP) na čijem je čelu Kurz.

Podsjetimo, prije dvije godine s pozicije vicekancelara odstupio je Heinz-Christian Strache, zbog skandala s video snimcima s Ibize objavljenom u medijima.

U njemu se vidi i čuje kako Strache obećava protuusluge za finansijske donacije i podršku njegovoj stranci uoči parlamentarnih izbora 2017. Na videu se vidi i čuje kako Strache jednoj navodnoj nećakinji jednog ruskog oligarha obećava dodjeljivanje poslova od strane države, a za protuuslugu ta žena obećava financijsku pomoć FPÖ-u za vrijeme izborne kampanje.

Zanimljivo da je beogradski režim u kratkom vremenskom periodu ostao bez dvoje značajnih evropskih zvaničnika – podržavatelja (Kurz i Merkel), a koji su nedavno posjetili Beograd i uopće davali podršku Vučiću i njegovoj politici.

Previous Prevljak: Ako ponovimo igru od danas možemo se nadati najboljem i protiv Ukrajine
Next Drina nije dovoljna: Električna energija iz Bosne u Srbiju, Vučić zahvaljuje Dodiku i EP RS

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U Grabovinama kod Čapljine prvi put nakon 30 godina odana počast logorašima

U kasarni Oružanih snaga BiH “Božan Šimović” u mjestu Grabovine kod Čapljine u organizaciji Udruženja logoraša Stolac prvi put nakon 30 godina odana je počast logorašima Stoca i Čapljine.

NAŠI DANI

Protest sindikata: Zahtjev za minimalnom platom od 1.000 KM

U četvrtak je u Sarajevu održan protest Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, javlja AA. Protest je počeo ispred sjedišta Udruženja poslodavaca FBiH, nakon čega su se učesnici zaustavili ispred

NAŠI DANI

Iz Bosne i Hercegovine ide pomoć Turskoj u gašenju požara

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj telefonskoj sjednici prihvatila informaciju o upućivanju pomoći Republici Turskoj zbog izuzetno teške situacije izazvane požarima, a koju je po zaduženju Vlade pripremila