Lamija, Nudžejma i Sanida su primjer uspješnih povratničkih priča

Lamija, Nudžejma i Sanida su primjer uspješnih povratničkih priča

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar jučer je održao sastanak sa tri izuzetne učenice iz povratničkih sredina, koje su svojom velikom predanošću, radom, zalaganjem ostvarile značajne rezultate u svojim školama

Lamija Avdić, Nudžejma Mehanović i Sanida Hodžić istaknute su kao izuzetno uspješne, a ovo ostvarenje potvrda je rezultata koje su postizale tokom svog školovanja. Naime, Lamija Avdić učenica je generacije Prve osnovne škole u Srebrenici. Njena opredijeljenost za stjecanje znanja i postizanjem rezultata, prepoznati su od strane škole. 

Nudžejma Mehanović je učenica generacije Osnovne škole “Sveti Sava” u Modriči. Sanida Hodžić dobitnica je “Vukove diplome” u Medicinskoj školi u Zvorniku, što svjedoči njenoj izvrsnosti u svim segmentima obrazovanja. 

 Ministar Dizdar je ovom prilikom pohvalio učenice, ističući njihov predan rad i izvanredne rezultate kao pozitivan primjer. 

 “Vaš trud i zalaganje su prepoznati, a vaši uspjesi su dokaz da se upornost i rad uvijek isplate. Vi ste primjer i inspiracija, ne samo vašim vršnjacima, već i svim povratnicima koji se suočavaju s različitim izazovima”, istakao je ministar Dizdar. 

Također, on je učenicama poželio mnogo sreće u njihovom budućem školovanju, izražavajući uvjerenje da će nastaviti postizati uspjehe i biti ponos svojih zajednica. 

 Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica ostaje posvećeno podršci povratničkim zajednicama, posebno mladima, koji svojim radom i zalaganjem pokazuju da se može postići mnogo, bez obzira na prepreke.

Previous Šarić i Gigović: Bilo je dosta dobrih stvari u igri
Next Barbarez nakon debija: Definitivno je bilo dobrih stvari koje će nam poslužiti

You might also like

NAŠI DANI

Tim iz Bosne i Hercegovine spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

Spasilački timovi iz naše države nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turske, a danas su, šest dana od zemljotresa, spasili još jednog muškarca, javlja Anadolija. Ekipe Gorske službe

NAŠI DANI

Schmidt u Srebrenici: Ne dozvolimo da se sjećanje na žrtvu okalja ili negira

Visoki predstavnik Christian Schmidt je govorio danas na otvaranju izložbe u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari. Izložba, organizirana uz pomoć Balkanske istraživačke mreže i Ambasade Nizozemske, obuhvata stotinu ličnih priča osoba koje

NAŠI DANI

Pripadnicima “Srbske časti” će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu

  Pripadnici “Srbske časti” iz Republike Srbije, predvođeni Bojanom Stojkovićem iz Niša bit će, saznaje Faktor, proglašeni prijetnjom za nacionalnu sigurnost te će im biti onemogućen ulazak na teritorij Bosne