Letovi za Sarajevo iz zemalja Zaljeva i tokom zime

Letovi za Sarajevo iz zemalja Zaljeva i tokom zime

Gulf Air će 15. decembra 2021. godine ponovo uvesti dva sedmična leta sa Međunarodnog aerodroma Bahrein (Manama) za Sarajevo.

Letovi su predviđeni kao redovni čarter i saobraćat će srijedom i subotom avionom Airbus 320neo. Aviokompanija je prvobitno započela letove za Sarajevo u junu ove godine, tokom ljetne sezone, ali zbog povećane potražnje za turističkim posjetama iz Bahreina u Bosnu, Gulf Air će sada letjeti tokom cijele godine.

Prošle sedmice Flynas je odlučio nadograditi svoju sarajevsku uslugu na cjelogodišnju uslugu iz Rijada i Džede.

Tokom proljetnih i ljetnih mjeseci Bosna i Hercegovina je veoma popularna turistička destinacija iz zemalja u zaljevskoj regiji, ali zbog otvaranja brojnih novih hotela i ljetovališta, te promocije zemlje kao cjelogodišnje destinacije, avio kompanije bilježe veoma veliku potražnju te sezonske letove nadograđuju cjelogodišnjim. Uvođenjem dodatnih letova iz zemalja Zaljeva, sarajevski aerodrom će u decembru početi dostizati broj putnika prije pandemije.

Sarajevo će ove zimske sezone biti povezano sa sljedećim destinacijama u zaljevskoj regiji:

Abu Dhabi – Wizz Air 2x sedmično
Dubai – Flydubai 4x sedmično (dva dnevno 24.12.21.-08.01.22.)
Flynas – Jeddah 2x sedmično
Flynas – Rijad 3x sedmično
Gulf Air – Manama 2x sedmično


Za predstojeću ljetnu sezonu 2022. Air Arabia je već zakazala nastavak letova Sharjah-Sarajevo tri mjeseca ranije nego inače. Planirano je da se usluga nastavi 30. marta 2022. sa tri sedmična leta, a od jula se povećava na dnevne.

(Flying Bosnian/MiruhBosne)

Previous Edin Džeko: Za reprezentaciju ću igrati sve dok mogu pomoći znanjem i iskustvom
Next Mještanima Trnova dostavljena pitka voda

You might also like

Ekonomija/Biznis

Ko su najznačajniji investitori u našoj zemlji za 2020 i 2021

Uručene su plakete najznačajnijim stranim investitorima u Bosni i Hercegovini za 2020 i 2021 Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) organizirala je 6. decembra 2021. godine u Sarajevu

Ekonomija/Biznis

Sanski „Milksan“ počeo izvoziti na Kosovo

Mjekara „Milksan“ plasirala je danas prvi kontingent svojih proizvoda na tržište Kosova i radi se o prvom izvoznom poduhvatu ove sanske firme koja postoji već punih dvadeset godina, izvještava rtvsana.

Ekonomija/Biznis

Kontrola bosanskog neba donosi zaradu: 71 milion maraka na osnovu preleta aviona

Bosna i Hercegovina je u protekle dvije godine, od kada je preuzela kontrolu nad donjim dijelom neba iznad svoje teritorije, na osnovu preleta aviona ubrala oko 71 milion maraka, ali