Lijepa priča iz Travnika: Pozvani na obični sastanak i saznali da su primljeni u stalni radni odnos

Lijepa priča iz Travnika: Pozvani na obični sastanak i saznali da su primljeni u stalni radni odnos

 

Kolektivu Bolnice Travnik, sa preko 400 zaposlenih, danas se pridružlo još 14 medicinskih radnika, koji su, kako rekoše, dobili najbolji novogodišnji poklon.

Naime nakon višegodišnjeg angažmana, volontiranja i vrijednog rada, menadžment ove zdravstvene ustanove, odlučio je, da ih kao nekadašnje odlične učenike, a kasnije i dokazane radnike, na pravi način obraduje i iznenadi, piše “Dan“.

Bez ikakve prethodne najave, pozvani su na sastanak, na kojem su doživjeli veliko iznenađenje, jer su tek tada saznali da su primljeni u stalni radni odnos.

Stoga i ne čude vrlo emotivne reakcije, suze i riječi zahvale, s obzirom na to su nadležni prepoznali njihov dosadašnji trud i omogućili im da u novu 2018. godinu ulaze kao ravnopravni radnici JU Bolnica Travnik.

U vrijeme kada mnogi ostaju bez zaposlenja i kada kvalitetan medicinski kadar napušta BiH, primjeri poput ovih dokazuju da postoji i ona druga, dobra strana života u Bosni i Hercegovini.

Naravno, naša kamera je bila tu da i vama prenese barem dio tih pozitivnih emocija.

Izvor: Agencija Dan

Previous Srednjoškolac napustio Italiju u kojoj je rođen i doselio u Bosnu i Hercegovinu!
Next Vladarski dvor u Kraljevoj Sutjesci sa dvorskom kapelom posvećenom sv. Grguru čudotvorcu, vezanom za bosansku crkvu

You might also like

NAŠI DANI

Fočanski povratnik- neimar: Podigao most na Sutjesci!

Doveo je asfalt u selo, obnovio školu, a sada gradi i most na Sutjesci. Nakon rata i izbjeglištva u Austriji, Enes Hajdarević Hans, kao uspješan biznismen, vratio se prvo u

NAŠI DANI

Top s Kicelja označio početak ramazana u Tuzli

Top s uzvišenja Kicelj označio je početak ramazana u Tuzli. Plotun je kao i prethodnih godina ispalio Nakib Husagić, javlja AA. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed ef.

NAŠI DANI

U banjalučkoj Ferhadiji obilježen Dan džamija: Obnovom džamija obnoviti i povjerenje

U Ferhat-pašinoj džamiji u Banjaluci danas je obilježen Dan džamija, koji Islamska zajednica (IZ) u Bosni i Hercegovini obilježava u znak sjećanja na dan kada je 1993. godine minirana ova,