Loša kopija poznatog bosanskog jela – zatvoren zagrebački lokal koji je nudio ‘mljevenike’, tzv. hr. ćevape

Loša kopija poznatog bosanskog jela – zatvoren zagrebački lokal koji je nudio ‘mljevenike’, tzv. hr. ćevape

Zatvorenje restoran Inst@food na zagrebačkoj Kajzerici, tačnije na adresi Podbrežje X. 26, koji je u medije širom regije dospio zbog ‘mljevenika’, odnosno svojevrsnih hrvatskih ćevapa.

-Lokal ne radi već neko vrijeme, no mnogi su se naši čitatelji sjetili mljevenika i javili nam novosti kad su prije nekoliko dana ugledali novootvoreni fast food u bivšem domu takozvanih hrvatskih ćevapa, pišu hr. mediji.

Riječ je bila o gastro eksperimentu Domagoja Delača, vlasnika Inst@fooda, koji je svojevremeno odlučio napraviti hrvatsku inačicu svima omiljenih ćevapa.

‘Mljevenici’ su bili od 60% junetine i 40% svinjetine u kombinaciji sa začinima i češnjakom, a 350-gramska porcija mesa dolazila je u domaćoj lepinji od tijesta za pizzu koje je premazano maslacem sa začinskim biljem te maslinovim uljem. Isto tako, za razliku od klasičnih dodataka uz ćevape, ‘mljevenici’ su dolazili s pomfritom, francuskom salatom i salatom od luka s bučinim uljem. 

Na Googleu već mjesecima stoji kako je restoran Inst@food trajno zatvoren, a ondje je ostalo 139 recenzija s prosječnom ocjenom od 4.4.

Previous U Sarajevu održano 2. svjetsko vojno prvenstvo u polumaratonu
Next Firma koja je uključila mlade u novo naučno polje genetičke kuracije ima 90 zaposlenih u Sarajevu i Tuzli

You might also like

NAŠI DANI

Ustavni sud Bosne i Hercegovine: Član zakona kojim se kriminalizuje kleveta u RS-u neustavan, odredba ukinuta

Ustavni sud Bosne i Hercegovine odlučio je danas na plenarnoj sjednici da je član 280a. zakona kojim se kriminalizuje kleveta u Republici Srpskoj neustavan, te je ukinuo osporenu odredbu navedenog

NAŠI DANI

Obilježena 25. godišnjica stradanja Bošnjaka Ahatovića: U Sokolini 48 osoba ubijeno na najsvirepiji način

U mjestu Sokolina, kod Ilijaša, danas je obilježena 25. godišnjica od ubistva 48 Bošnjaka iz naselja Ahatovići i stradanja 18 šehida i poginulih boraca Armije RBiH, koji su u pokušaju

NAŠI DANI

Vizija Joea Biddena za prijateljstvo sa Bosnom i Hercegovinom

Kandidat Demokrata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden dokazani je prijatelj Bosne i Hercegovine. Od najtežih vremena rata i genocida, do stalne borbe za stabilnost i pravdu. Joe Biden