Maturanti Bosanske Krupe: ‘Znam da preko je bolje, ali preko nije moje’

Maturanti Bosanske Krupe: ‘Znam da preko je bolje, ali preko nije moje’

Sinoć je u Bosanskoj Krupi održana “Maturijada”, zabava koju za sve učenike srednjih škola s područja općine već devetu godinu organizuje Općina Bosanka Krupa.

Mladost, pozitivna energija, veliki broj majica sa simboličnim natpisom “znam da preko je bolje, ali preko nije moje” sinoć su u Bosanskoj Krupi bile glavne teme. Učenici završnih razreda Opće gimnazije i MSŠ Safet Krupić zajedno su proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Maturanti su se sa svojim razrednim starješinama, pedagozima i direktorima, okupili u Malim adama gdje su se u jednoobraznim majicama pipremljenim posebno za tu prigodu fotografisali, družili sa prijateljima i sugrađanima. Potom su se uputili u šetnju gradom, nakon čega su otišli na zabavu u ugostiteljski objekt rezervisan isključivo za njih.

Svim građanima koji su sa oduševljenjem pratili kolonu učenika bilo je sasvim jasno kako je proljeće i vrijeme maturanata, da su kraj aprila i maj rezervisani za njihove nastavne i vannastavne aktivnosti. Jedna od dražih aktivnosti, mogli smo se uvjeriti, upravo je i “Maturijada” pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa i načelnika Armina Halitovića.

Organizacijom ove manifestacije Općina mladima želi pružiti podršku na raskrsnici života, maturantima svih srednjih škola priliku da se upoznaju i zbliže ako već nisu ranije, te steknu poznanstva koja će im mnogo značiti u životu, već kada odu studirati u druge gradove.

Maturanti su i ovaj put skrenuli pažnju na sebe, izazvali oduševljenje svih građana, zabavili se i na vrijeme otišli kućama, kako bi se počeli pripremati za ostale obaveze, a to su maturalni ispiti i maturalne zabave koje se organizuju u okviru školskih aktivnosti.

Previous Prezentiran idejni projekat stambeno-poslovnog kopleksa ‘Crystalico’ u Tuzli
Next Modernizacija OS BiH: Nabavljaju 205 vozila, vrijednosti 21 milion maraka

You might also like

NAŠI DANI

Novi humani gest ambasadora naše države u Indoneziji

Nakon što je svoj stan, odnosno rezidenciju Ambasadora Bosne i Hercegovine u Indoneziji, ustupio studentima Strahinji i Srđanu, te pobrinuo se da oni sa Balija stignu u Džakartu, odakle su

NAŠI DANI

Adis Ahmetović poslao poruku podrške Željku Komšiću

Poslanik Socijaldemokratske partije Njemačke Adis Ahmetović u njemačkom parlamentu (Bundestag) indirektno je reagovao na jučerašnji nacistički istup predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.  Milanović je Ahmetovića prozvao zbog rezolucije Bundestaga o Bosni i

NAŠI DANI

Pripadnik OS BiH kojeg su optuživali za ‘atentat na Vučića’, na sudu dobio spor protiv ‘Srne’

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mehdin Jakupović našao se na udaru određenih medija lani, a optuživali su ga za napad na srbijanskog predsjednika u Potočarima. Ovom istaknutom vojniku nije