Medalje za bosanske učenike na  međunarodnom takmičenju iz nauke, inženjeringa i tehnologije u Tunisu

Medalje za bosanske učenike na međunarodnom takmičenju iz nauke, inženjeringa i tehnologije u Tunisu

Učenici Richmond Park Koledža Sarajevo ostvarili su sjajne rezultate na međunarodnom takmičenju “I-FEST2 ” koje se održava u Tunisu.

Radi se o jednom od najvećih takmičenja u Africi iz nauke, inženjeringa i tehnologije tradicionalno organizovanom u Tunisu čiji je cilj inspirisati intelektualnu znatiželju u mladim umovima širom svijeta. Učenici mogu pokazati svoje znanje iz nauke i tehnologije te inženjeringa.

Organizator takmičenja je ATAST(#TunisianAssociationfortheFutureofSciencesandTechnology). Takmičenje je trajalo od 18.03. do 22.03.2023.godine gdje je preko 500 učesnika sa svojih 120 projekata predstavljalo 32 različite zemlje poput Kanade, Brazila, Malezije, Tunisa, Češke, Južne Afrike, Meksika, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država itd.

Bosna i Hercegovina može biti ponosna na naše mlade talente iz Richmond Park škola koji dolaze iz različitih gradova kao što su Sarajevo, Visoko, Konjic, a koji pohađaju Richmond Park srednje škole. Oni su u pratnji mentorice Azre Ahmić ostvarili zavidne rezultate za Bosnu i Hercegovinu.

Ukupno smo osvojili 2🥇 zlatne medalje, 1🥈 srebrena medalja i 1 🥉bronzana medalja te tako još jednom dokazali kako se rad i trud talentovanih bosanskohercegovačkih učenika prepoznaje širom svijeta.

Fatima Hadžić, Damir Kadrić, Denis Avdić su osvojili zlatne medalje, Merjem Mihaljević je osvojila srebrenu medalju, dok su osvajači bronzanih medalja Emina i Dinela Metović.Denis Avdić, Damir Kadrić I Merjem Mihaljević su također osvojili specijalnu nagradu od britanskog naučnog časopisa #Journal4youth I imati će priliku svoje radove objaviti u časopisu.I-FEST2 je akreditovani partner BOSEPO naučne olimpijade projekata koja se svake godine održava u Richmond Park obrazovnim institucijama.

Previous Jusuf Nurkić i Pomozi.ba zajednički će pokriti svu materijalnu štetu kod Ajše i Fadila Memišević
Next Mehmedagić otkriva da je znao za svaki od deset telefona koje je koristio Karadžić

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Farmaceutkinja iz Tešnja na školovanju na uglednom Harvard Medical School

Gošća emisije Inspiracija (N1) je uspješna doktorica farmaceutskih znanosti, Emina Karahmet koja svojim znanjem i talentom pokazuje ljudske potencijale Bosne i Hercegovine. Mlada i ambiciozna Emina je među rijetkima koja

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Kako je bosanski IT stručnjak razvio aplikaciju koja pomaže djeci u razvoju govora i mašte

Roditelji u Bosni i Hercegovini često se žale kako nema dovoljno domaćeg sadržaja za djecu, te kako su prinuđeni puštati im crtiće na nekim drugim jezicima. Upravo iz te potrebe

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Naši studenti na stranim univerzitetima: Moj rad i moj doprinos za mene ima smisla ako ga osjete i ljudi u mojoj Bosni

Priče naših mladih i obrazovanih koji imaju namjeru znanja stečena vani primjeniti u svojoj domovini… Krilašević: Nemam iluzija i vraćam se u Bosnu i Hercegovinu Suad Krilašević trenutno završava doktorsku