Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli: Promovisano 120 doktora medicine i 90 diplomanata Odsjeka Zdravstveni studij

Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli: Promovisano 120 doktora medicine i 90 diplomanata Odsjeka Zdravstveni studij

Univerzitet u Tuzli promoviso je svoje diplomante. S obzirom na nužnost poštovanja higijensko-epidemioloških mjera, promocije su organizovane zasebno na fakultetima.

Jasno i glasno 120 diplomanata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli izgovorivši Hipokratovu zakletvu, uz uručenje diplome, zapravo je postalo liječnicima. Među njima su Ante Skoko koji je prije šest godina s juga došao u Tuzlu, i Anida Šehić, zlatna studentica iz Banovića.

– Očekujem mnogo. Prvenstveno da opravdam svoje, prethodno postavljene ciljeve, da služim svojoj domovini i svom narodu. Da to radim na jedan častan i human način. Ja se iskreno nadam da ću svo ovo znanje koje su mi moji profesori ostavili u amanet, primjenjivati, ponosna na sebe i svoje uspjehe, kaže mlada liječnica Anida Šehić, danas promovisana doktorica medicine iz Banovića.

-Moja očekivanja su da ostanem u svojoj dragoj Bosni i Hercegovini, da napravim rezultat kakav sam zacrtao sebi na početku ovog puta, a to je da pomažem ljudima i da mladim ljudima pokažem da se može ostati ovdje i ostvariti ono o čemu sanjamo. Ovdje sam zasnovao svoj život. Pokušaću da ovdje ostanem, volio bih ostati u ovako lijepoj sredini kao što je Tuzla, navodi mladi liječnik Ante Skoko, danas promovisani doktor medicine, rodom iz Ljubuškog.

Uz čestitke, dekanesa Medicinskog fakulteta, profesor Selmira Brkić, napominje da je riječ o mladim ljudima koji će, bez sumnje,odgovoriti izazovima, koja će u pogledu medicine, ali i zdravstvene njege, buduće vrijeme staviti pred njih.

-Izuzetno smo ponosni, naročito što ovih dana obilježavamno 45 godina postojanja Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli. Iako je vrijeme pandemije sigurni smo, da su svi naši profesori, dali su sve od sebe kako bi od naših studenata načinili kolege koji će biti dobro educirani, naglašava prof.dr.Selmira Brkić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Uz 120 doktora medicine, na Medicinskom fakultetu je promovisano i 90 diplomanata Odsjeka Zdravstveni studij.

rtvtk
Previous Mia Marić odbranila doktorat u Manchesteru i postala najmlađa doktorica nauka iz naše države
Next Visoko: Položen kamen temeljac za izgradnju područne škole u Goduši

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Većina startap kompanija rezultat studentskih projekata – Ekonomski fakultet u Sarajevu generiše ideje kroz inkubator GrowUp

  Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (EFSA) nedavno je promovisan prvi univerzitetski poslovni inkubator u Bosni i Hercegovini, koji će biti centralno mjesto generisanja studentskih ideja, ali i korporativnih inovacija

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Univerzitet ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru budućim studentima predstavio svojih 50 studijskih programa

Dan otvorenih vrata na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru (UNMO), u sklopu kojega je ova javna visokoškolska institucija budućim studentima predstavila svojih 50 studijskih programa, održan je u subotu na

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Sektor informacionih tehnologija ubrzano se razvija u Bosni

Sektor informacionih tehnologija u Bosni i Hercegovini jedan je od onih koji se ubrzano razvija. Većinu prihoda ostvaruje iz inostranstva, što ga čini jednim od najvećih ekonomskih potencijala naše zemlje.