Medunjanin: Želimo da odemo na Svjetsko prvenstvo 2018.

Medunjanin: Želimo da odemo na Svjetsko prvenstvo 2018.

Haris Medunjanin, jedan je od reprezetativaca Bosne i Hercegovine koji u posljednje vrijeme igraju veoma dobro. I na pripremama za utakmicu sa Belgijom pokazuje veliku želju na treninzima, te bi mogao biti jedan od ”džokera iz rukava” Mehmeda Baždarevića, selektora Bosne i Hercegovine u petak na stadionu ”King Baudouin”.

”Svi smo se skupili. Nekoliko dana smo tu i dobro se trenira. Znamo svi da je ovo bitna utakmica za nas, zato što kada pobijediš 5:0 Estoniju u prvom kolu kvalifikacija, ljudi očekuju dobar rezultat i protiv Belgije. Svi znamo da je Belgija favorit u našoj grupi. Ako damo maksimum i budemo se borili za svaki metar terena možemo napraviti dobar rezultat ovdje”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Medunjanin.

I Belgija, koja je favorit protiv Bosne i Hercegovine, kao i svaka druga ekipa ima mane u igri, kaže Medunjanin.

”Svaka ekipa ima svoju manu. Kao što mi imamo manu, imaju i oni. Mislim da Belgija voli da igra slobodno. Vole da igraju fudbal. I ako ih pustiš to ne bude dobro. Trebamo da budemo koncentrisani u igri. Moramo napraviti pritisak na njihove igrače. Ukoliko to uradimo tokom 90 minuta meča možemo napraviti dobar rezultat”, istakao je Medunjanin, dodavši:

”Želimo da odemo na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiju. Velika želja je to nama starijim igračima, jer mnogima je to posljednja šansa da odu na veliko takmičenje”.

Medunjanin je jedan od najboljih fudbalera Maccabija iz Tel Aviva i jedan od zaslužnijih što ovaj izraelski klub ove sezone igra u UEFA Evropa ligi.

”Otišao sam tamo, gdje sam bio i prije. OK mi je. Igram, zadovoljan sam, igramo Evropsku ligu, dobre su utakmice, klub je dobar”, naglasio je Medunjanin.

Utakmica drugog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” Belgija – Bosna i Hercegovina igra se u Briselu u petak, 7. oktobra, sa početkom u 20.45 sati.

https://youtu.be/6ufmZ2sdXKM

Previous General Izet Nanić - bosanski heroj, ponos Krajine i države rođen je na današnji dan
Next ČELIĆ - Bedem Bosne na kojem je u jesen '92. zaustavljen srbijanski agresor predvođen Arkanom

You might also like

SPORT

Memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović-Talijan”

Devetnaesti međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan” otvoren je u četvrtak u Sarajevu. Turnir će trajati četiri dana, a finalne borbe su planirane za nedjelju. Član Organizacionog odbora

SPORT

U Sarajevu sve spremno za početak Evropskog prvenstva u taekwondou

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine početkom ove godine dobio je organizaciju Evropskog prvenstva, koje će se od 10. do 13. decembra održati u dvorani hotela Hills na Ilidži, prenosi AA.

SPORT

Hokej: Meč između Bosne i S. Koreje odlučuje o pobjedniku SP-a divizije IIIB

Nakon tri pobjede i jednog neriješenog rezultata u regularnom dijelu utakmice, naša seniorska hokejaška reprezentacija se prije posljednjeg kola nalazi na drugom mjestu sa 10 bodova i 2 boda zaostatka