Medžlis Islamske zajednice Tomislavgrad darovao sanitetsko vozilo Domu zdravlja

Medžlis Islamske zajednice Tomislavgrad darovao sanitetsko vozilo Domu zdravlja

Medžlis Islamske zajednice Tomislavgrad, na inicijativu grupe džematlija iz tomislavgradskog naselja Stipanjići, nabavio je sanitetsko vozilo marke Mercedes tip Sprinter 319 CDI za potrebe Doma zdravlja Tomislavgrad.

Ključevi novog vozila danas su na prigodnoj svečanosti uručeni ravnateljici Doma zdravlja Tomislavgrad Ivanki Živković, koja je istaknula kako će ova donacija znatno poboljšati vozni park Službe za hitnu medicinu.

– Iza svakog plemenitog cilja stoje čvrstina, odlučnost i ustrajnost, a naš je cilj pružiti svojim pacijentima, što kvalitetniju medicinsku pomoć. Samo veliki ljudi mogu svojim sugrađanima podariti ovako vrijednu donaciju – poručila je Živković.

Ona je uime svih uposlenika Doma zdravlja te njihovih pacijenata zahvalila Medžlisu Islamske zajednice Tomislavgrad i grupi džematlija iz Stipanjića na nesebičnom zalaganju kako bi se ova donacija ostvarila.

Pored predstavnika Doma zdravlja i Medžlisa Islamske zajednice današnjoj svečanosti nazočio je i općinski načelnik Ivan Buntić.

Izvor: Fena

Previous 'Ako tražite mjesto s toplim ljetima, bogatom kulturom i niskim cijenama nekretnina Sarajevo je pravo mjesto za vas'
Next Nacional: Tajne ruske veze Putinovog čovjeka Čovića

You might also like

NAŠI DANI

Krivična prijava protiv Milorada Dodika zbog napada na ustavni poredak države Bosne i Hercegovine

Zajedničko saopćenje Udruženja “Žene žrtve rata” i Instituta za istraživanje genocida Kanada povodom podnošenja krivične prijave protiv gospodina Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U ponedeljak 13. 12. 2021.

NAŠI DANI

Rudar iz Banovića novčani dio godišnje plakete donirao Narodnoj kuhinji

Salih Husarkić, dugogodišnji uposlenik Rudnika mrkog uglja „Banovići“ dobitnik je godišnje plakete u svom preduzeću za doprinos u radu. Ovaj skromni i vrijedni Banovićanin je pokazao veliku humanost i odlučio

NAŠI DANI

Mostarski muftija uputio pismo podrške i saosjećanja hercegovačkim franjevcima

Mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović danas je uputio pismo podrške i saosjećanje zamjeniku provincijala Hercegovačkih franjevaca fra Iki Skoki u povodu novonastale zdravstvene krize u samostanu u Miletini i