Mehmed Pargan: Potpuno je jasno ko je počinio Genocid

Mehmed Pargan: Potpuno je jasno ko je počinio Genocid

Ubistvo jednoga čovjeka je zločin. Ubiti u nekoliko dana 8.372 ljudi, 40.000 protjerati i deportovati, srušiti sve vjerske objekte muslimana, spaliti domove, stotine žena silovati, napraviti masovne grobnice za ubijene, a onda ih kasnije sistematski premiještati i skrivati, potom sve to institucionalno, sa nivoa entiteta i susjedne države negirati – to je Genocid.

Genocid nije stvar dogovora! Dogovor je mogao postojati prije činjenja Genocida – nakon toga je historija. Potpuno je jasno ko ga je počinio.

Jučer smo čuli od predsjednika susjedne države da je to počinilo “onih 0,1 % Srba”. Možda je još veći problem od toga da danas, u poodmakloj drugoj deceniji 21. stoljeća većina Srba negira Genocid.

Ali, svi koji negiraju moraju znati da Genocid nije stvar ovisna o (ne)prihvatanju činjenica od strane onih koji su ga počinili, podržavali ili negirali, Genocid je pitanje činjenica i međunarodnog pravosuđa. Stvar historije koja je zabilježila da se on desio!

Njegove razmjere, nažalost, neće umanjiti tvrdnje zločinca i(li) onih koji su genocid pretvorili u ideologiju, da se genocid nije desio.

Imali su 20 godina da se pokaju, da žale, da osude počinioce Genocida. Nisu to uradili! Stoga me ne interesuje šta oni kažu i misle.

Molim vas ne prenosite njihove izjave na svojim FB profilima. Ignorišite medije koji negatore Genocida donose na naslovnim stranama i u prvim minutama vijesti. Ideologija zla živi u našem dvorištu, a mi joj spontano i u neznanju pomažemo da se širi!

Piše: Mehmed Meša Pargan

 

Previous Pogledajte Sarajevo u 4K rezoluciji! (VIDEO)
Next Hamza Alić prvi na Evropskim igrama u Bakuu

You might also like

RIJEČ

Kako je Osimov saigrač spalio sarajevsku Vijećnicu

Piše: Dragan Bursać Ko pali knjige, palit će i ljude. (Tomas Man) Priča je potpuno nevjerovatna, a opet istinita. Mladić, suvonjav i okretan, došao je te 1960. godine iz Bileće u

RIJEČ

SAD moraju uvesti sankcije Vučiću i njegovom režimu

Sve aktivnosti na destabilizaciji regiona generira Aleksandar Vučić preko svojih satelita, a uz snažnu podršku Rusije, ali i Kine. SAD se tome moraju odlučno suprotstaviti i povesti Evropu u pravom

RIJEČ

Potresna ispovijest Halila Nukića: O genocidu moramo pričati da nam se ne bi ponovio

Halil Nukić imao je samo 11 godina kada je 1992. godine s roditeljima, braćom i sestrama napustio rodno Zapolje kod Bratunca. Sa 14 godina je zajedno sa majkom, najmlađim bratom