Mektić: Kakvu sam ja tajnu odao ako se ništa nije dogodilo?

Mektić: Kakvu sam ja tajnu odao ako se ništa nije dogodilo?

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas je na pres-konferenciji u Sarajevu, komentirajući činjenicu da je Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage protiv njega, kazao da je to “najobičnija glupost i budalaština Tužilaštva BiH”, prenose agencije.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas je na pres-konferenciji u Sarajevu, komentirajući činjenicu da je Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage protiv njega, kazao da je to “najobičnija glupost i budalaština Tužilaštva BiH”.

 – Ovo je najobičnija glupost i budalaština Tužilaštva BiH, koji ne znam po koji put pokazuju da im nije u interesu borba protiv ozbiljnog kriminala i korupcije u ovoj državi, iako jako puno koštaju ovu državu, ovaj narod. Na njih se troši dosta novca sa grbače ovog naroda, a oni se bave nebitnim i perifernim stvarima, kao što je i ovoga puta slučaj – naveo je Mektić.

Po njegovim riječima, u nedostatku mogućnosti da na bilo koji način demantuju ono što se događalo ovdje vezano za aferu upada Hrvatske obavještajne službe na prostor BiH i njihovog djelovanja, “oni i u ovom slučaju nisu motivisani interesima BiH, interesima građana BiH, već su isključivo motivisani interesima Republike Hrvatske i da ovdje zaštite interese Republike Hrvatske”.

– To je njihov cilj. Kako objasniti činjenicu da prije dan ili dva obustave istragu i kažu nema ništa u ovom slučaju, niko ništa nije radio, ništa se nije dokazalo, a onda otvore istragu protiv mene za odavanje tajne. Kakvu sam ja onda tajnu odao ako nema ništa i ako se ništa nije dogodilo i ako ništa nije bilo? Sama njihova kontradiktornost govori o svemu tome – smatra Mektić.

Istaknuo je da “četiri godine traže način da se mu se na neki način osvete zato što se kritički odnosi prema tom tužilaštvu, zato što govori da je to lopovska, mafijaška organizacija, da su puni kriminala i korupcije”.

– Koliko se samo puta pisalo i govorilo o nepotizmu, o korupciji u samom Tužilaštvu pa nisu htjeli i nisu željeli da se pozabave samim tim stvarima, a posebno da se pozabave istragama iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije? Jer da su htjeli, u svih ovih skoro dvadesetak godina koliko postoji Tužilaštvo BiH bilo bi barem nekoliko ozbiljnih presuda, posebno za korupciju koja je urušila ovaj sistem unutar BiH – smatra Mektić.

Ne rukovode se, dodao je on, interesima BiH niti interesima građana BiH.

– Ovdje je u pitanju zaštita interesa Republike Hrvatske i tih institucija, odnosno obavještajno-bezbjednosnih agencija koje su radile i djelovale na ovom prostoru – kazao je Mektić, te dodao da on nije iznio ni jedan operativni podatak.    

Previous Vlada KS najavila kupovinu 20 novih trolejbusa u ovoj godini
Next Željezničar i Sarajevo sutra igraju derbi na Dan oslobođenja grada

You might also like

NAŠI DANI

ISPOVIJEST BIVŠEG SARADNIKA SOA: Tražili su od mene da prebacim oružje iz Doboja u mesdžid Stranjane (Video)

  Pripadnik selefijskog pokreta H.Č. iz Zenice skoro četiri mjeseca sarađivao sa hrvatskim obavještajcima. Prilikom vrbovanja prijetili mu zabranom ulaska u Hrvatsku. Za dobro izvedenu akciju prebacivanja naoružanja, obećavali mu

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Zbog ratnog zločina u Bijeljini uhapšen policijski general MUP-a RS Goran Sarić i još šest osoba

Goran Sarić, policijski general MUP-a entiteta RS, uhapšen je u petak ujutro zbog sumnje da je odgovoran za ubistva 22 člana porodice Sejmenović, Sarajlić i Malagić, saznaje Istraga.ba. Sarić je

NAŠI DANI

Posljedica američkih sankcija: Prointer ITSS skinut s liste partnera Microsofta

Američka tehološka firma Microsoft sa svoje liste partnera skinula je firmu Prointer. To je posljedica američkih sankcija koje su uvedene članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, čiji sin Igor, kako je