Mektić: Kakvu sam ja tajnu odao ako se ništa nije dogodilo?

Mektić: Kakvu sam ja tajnu odao ako se ništa nije dogodilo?

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas je na pres-konferenciji u Sarajevu, komentirajući činjenicu da je Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage protiv njega, kazao da je to “najobičnija glupost i budalaština Tužilaštva BiH”, prenose agencije.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas je na pres-konferenciji u Sarajevu, komentirajući činjenicu da je Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage protiv njega, kazao da je to “najobičnija glupost i budalaština Tužilaštva BiH”.

 – Ovo je najobičnija glupost i budalaština Tužilaštva BiH, koji ne znam po koji put pokazuju da im nije u interesu borba protiv ozbiljnog kriminala i korupcije u ovoj državi, iako jako puno koštaju ovu državu, ovaj narod. Na njih se troši dosta novca sa grbače ovog naroda, a oni se bave nebitnim i perifernim stvarima, kao što je i ovoga puta slučaj – naveo je Mektić.

Po njegovim riječima, u nedostatku mogućnosti da na bilo koji način demantuju ono što se događalo ovdje vezano za aferu upada Hrvatske obavještajne službe na prostor BiH i njihovog djelovanja, “oni i u ovom slučaju nisu motivisani interesima BiH, interesima građana BiH, već su isključivo motivisani interesima Republike Hrvatske i da ovdje zaštite interese Republike Hrvatske”.

– To je njihov cilj. Kako objasniti činjenicu da prije dan ili dva obustave istragu i kažu nema ništa u ovom slučaju, niko ništa nije radio, ništa se nije dokazalo, a onda otvore istragu protiv mene za odavanje tajne. Kakvu sam ja onda tajnu odao ako nema ništa i ako se ništa nije dogodilo i ako ništa nije bilo? Sama njihova kontradiktornost govori o svemu tome – smatra Mektić.

Istaknuo je da “četiri godine traže način da se mu se na neki način osvete zato što se kritički odnosi prema tom tužilaštvu, zato što govori da je to lopovska, mafijaška organizacija, da su puni kriminala i korupcije”.

– Koliko se samo puta pisalo i govorilo o nepotizmu, o korupciji u samom Tužilaštvu pa nisu htjeli i nisu željeli da se pozabave samim tim stvarima, a posebno da se pozabave istragama iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije? Jer da su htjeli, u svih ovih skoro dvadesetak godina koliko postoji Tužilaštvo BiH bilo bi barem nekoliko ozbiljnih presuda, posebno za korupciju koja je urušila ovaj sistem unutar BiH – smatra Mektić.

Ne rukovode se, dodao je on, interesima BiH niti interesima građana BiH.

– Ovdje je u pitanju zaštita interesa Republike Hrvatske i tih institucija, odnosno obavještajno-bezbjednosnih agencija koje su radile i djelovale na ovom prostoru – kazao je Mektić, te dodao da on nije iznio ni jedan operativni podatak.    

Previous Vlada KS najavila kupovinu 20 novih trolejbusa u ovoj godini
Next Željezničar i Sarajevo sutra igraju derbi na Dan oslobođenja grada

You might also like

NAŠI DANI

Mostar treba biti grad prosperiteta, ujedinjeni grad

Nakon sastanaka koje je danas obavio u Mostaru, predsjednik SDA Bakir Izetbegović obišao je staru jezgru grada na Neretvi, koja u vremenu pandemije izgleda čudno, ponekad sablasno prazna. Inače, u

MADE IN BOSNIA-387

Završen grandiozni projekat: Sarajevska zaobilaznica iz ptičije perspektive

Završeni su radovi na LOT-u 2A Sarajevske zaobilaznice. Investitor ovog projekta bilo je Javno preduzeće Ceste Federacije BiH, a kompletan objekat nalazi se na teritoriji općine Novi Grad Sarajevo. Svečano

NAŠI DANI

26 godina od zločina u Sušici: Objekat logora pretvoriti u spomen-sobu

  Memorijalnim maršem dugim 28 kilometara, učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća danas je obilježena 26. godišnjica stradanja Bošnjaka u logoru Sušica u Vlasenici, javlja Anadolu Agency (AA). Kroz ovaj logor