Memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović-Talijan”

Memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović-Talijan”

Devetnaesti međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan” otvoren je u četvrtak u Sarajevu. Turnir će trajati četiri dana, a finalne borbe su planirane za nedjelju.

Član Organizacionog odbora ovog turnira Šerif Bečić na pres-konferenciji je istakao kako će tradicionalni sportski događaj ove godine okupiti oko 160 takmičara iz 17 zemalja.

Istovremeno, iskazao je zahvalnost svim partnerima i prijateljima koji su podržali organiziranje izuzetno značajnog Međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović – Talijan“.

Na značaj ovog turnira ukazao je i član OO Adnan Pašić, podsjećajući kako se radi o nesvakidašnjem sportskom događaju, kojim se evociraju uspomene i njeguje sjećanje na ličnost i djelo Mustafe Hajrulahovića – Talijana, velikog čovjeka, generala Armije RBiH i prvog ratnog komandanta Prvog korpusa, koji se nesebično angažirao u odbrani najviših civilizacijskih vrijednosti.

Podsjetio je, također, kako je heroj odbrane države Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada Mustafa Hajrulahović bio zaljubljenik u sport i prvi predsjednik Bokserskog kluba “Zlatni ljiljan“.

Član Organizacionog odbora bokserskog turnira dr. Aziz Kurtović kazao je kako je jedan od uvjeta za nastup takmičara, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, da moraju imati negativan test ili biti vakcinisani protiv Covida-19.

U osvrtu na zdravstveni bilten, izrazio je očekivanje da će biti ispoštovani svi važeći protokoli, odnosno epidemiološke mjere, te da će takmičenje proteći u najboljem redu i fer sportskoj atmosferi kakvu jedan takav događaj zaslužuje.

Kako je najavljeno, svečanoj ceremoniji otvaranja 19. međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović – Talijan”, između ostalih, prisustvovat će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja je ujedno i predsjedavajuća Organizacionog odbora ove sportske manifestacije.

Turnir će trajati četiri dana, a finalne borbe su planirane za nedjelju, 26. septembra, s početkom u 13.00 sati. Na turniru će sudjelovati četiri takmičarske kategorije – juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Inače, Međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan” je uvršten u kalendar Evropske bokserske asocijacije s najvišim ‘A’ rejtingom.

Na inicijativu Udruženja bokserski klub „Zlatni ljiljan” Sarajevo, koja je jednoglasno prihvaćena u Skupštini Kantona Sarajevo, saobraćajnica u izgradnji (Prva transverzala) na potezu od raskrsnice sa ulicom Kranjčevićeva do raskrsnice sa ulicom Braće Begić u čast Mustafe Hajrulahovića – Talijana, nosit će njegovo ime.

Borbe je mogući pratiti na kanalu bokserskog kluba Zlatni ljiljani.

https://www.youtube.com/channel/UCeHfCJcXUdo6hakVimWzpwg/videos

Previous Busovača: Učenici u Gornjoj Rovni dobili najsavremenije opremljenu školsku zgradu u državi
Next Obilježavanje godišnjice zločina u logoru Sušica - kroz ovaj logor je prošlo i bilo zatvoreno oko 8.000 osoba

You might also like

SPORT

Veliko priznanje za bosanskog reprezentativca: Višća najbolji fudbaler turske Superlige!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Basaksehira, Edin Višća zvanično je proglašen najboljim fudbalerom turske Superlige za aktuelnu 2018/2019. sezonu, piše Sport1. Biranje najboljeg fudbaleru je prepušteno jednoj od najpoznatijih

SPORT

Srebro na takmičenju u Londonu za našeg džiju-džicu borca Mahira Zuku

Bosanski jiu jitsu (džiju-džicu) borac Mahir Zuka osvojio je drugo mjesto na Grand slamu u Londonu. Riječ je o prestižnom takmičenju (AJP) u ovoj borilačkoj vještini i turniru održanom u

SPORT

Evo koji TV kanali prenose utakmicu Bosna i Hercegovina – Vels

Naša reprezentacija večeras u 20,45 sati u Zenici igra protiv Velsa svoju pretposljednju kvalifikacionu utakmicu za Euro 2016. Utakmicu Zmajeva će za publiku u Bosni i Hercegovini prenositi državna BHT1