“Merhamet” dopremio pomoć za poplavljena područja u Krajini, u pripremi i drugi konvoj

“Merhamet” dopremio pomoć za poplavljena područja u Krajini, u pripremi i drugi konvoj

Delegacija HO “Merhamet” MDD, koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanjac, danas je posjetila popljavljena područja u Unsko-sanskom kantonu. Porodicama koje su pretrpljele ogromne štete “Merhamet” dopremio veliku količinu humanitarne pomoći, kao što su: pitka voda, hljeb, konzerve, kao i isušivače vlage, čizme i kabanice.

Kenan Vrbanjac izjavio je da je “Merhamet” od prvog dana od kada su se desile poplave bio uz narod Krajine. Najavio je da je u pripremi drugi konvoj pomoći za Krajinu i polavljena područja u manjem bh. entitetu, zajedno sa “Merhametom” Švedske i “Merhametom” Njemačke.

– U narednim danima, “Merhamet” će posredstvom svog Regionalnog odbora Bihać za porodice koje su pretrpjele štetu obezbijediti laminat, keramiku, brodske podove te sjemenski materijal za povratnike u gradu Prijedor, Bosanski Novi i Bosansku Kostajnicu – istakao je Vrbanjac.

Dodao je da je HO “Merhamet” MDD u stalnom kontaktu s “Merhametovim” ekipama na terenu, da se budno prati stanje na poplavljenim područjima te da će “Merhamet” pomoći ugroženom stanovništvu, u skladu sa svojim mogućnostima.

Sa predsjednikom Kenanom Vrbanjcem danas su na terenu bili generalni sekretar HO “Merhamet” MDD Sidik Aždahić, direktori Regionalnih odbora “Merhameta” Banja Luka Jasmin Spahić, Tuzla Mensura Husanović i Travnik Merzuk Omerdić.

Previous Bećir Tanović: 1953. godine u fočanskom zatvoru smo se popisali kao Bošnjaci, zatvorili su nas u samicu
Next Konjic obiluje nekropolama stećaka koje treba obići

You might also like

NAŠI DANI

AFP na meti političkih pritisaka u Francuskoj zbog uređivačke politike

Francuska novinska agencija AFP našla se pod pritiskom javnosti i dijela političara zbog uređivačke politike u vezi s izraelskim napadima na Gazu, javlja Anadolu. Predsjednik i izvršni direktor AFP-a Fabrice

NAŠI DANI

U Sarajevu ubistva nisu važna, jer su oni vlast, a u Tuzli je stanje alarmantno, gdje su opozicija!

Majstori su u zloupotrebljavanju i iskorištavanju tragičnih događaja u bosanskohercegovačkom društvu u političke svrhe i prikazivanje političkih protivnika babarogama bez empatije na bol onih koji pate zbog tih tragičnih događaja.

NAŠI DANI

Otvoreno pismo Njemačkom saveznom predsjedniku Franku-Walteru Steinmeieru

Otvoreno pismo Njemačkom saveznom predsjedniku Franku-Walteru Steinmeieru Zašto predsjedniče Njemačka nagrađuje negatora srebreničkog genocida ordenom za posebne zasluge? Pišemo vam povodom najave da ćete uručiti orden za posebne zasluge izraelskom