„Merhamet“ i Rijaset IZ BiH obezbijedili još 360 tona brašna za ugroženo stanovništvo u Gazi

„Merhamet“ i Rijaset IZ BiH obezbijedili još 360 tona brašna za ugroženo stanovništvo u Gazi

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obezbijedili su još 360 tona brašna za ugroženo stanovništvo Gaze, koje će na to područje biti transportovano u 14 šlepera, saopćili su danas iz ‘Merhameta’. 

Prvi konvoj od osam kamiona, sa 192 tone brašna, sinoć je iz Egipta krenuo prema Gazi, a preostalih šest kamiona na to područje će stići odmah iza Ramazanskog bajrama.

Ispraćaju konvoja za Gazu, u distributivnom centru nadomak Kaira, prisustvovali su prredsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac i rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZBiH Ibrahim Malanović. 

– Zahvaljujem se Rijasetu Islamske zajednice u BiH i reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, Mešihatu IZ u Srbiji i muftiji Mevludu ef. Dudiću. Zahvalni smo i bh. privrednicima Rusmiru Hrviću, Senadu Džambiću i Amelu Hadžiavdiću, koji su donirali sredstva za dva šlepera brašna za Gazu, jedan u prošlom i jedan u ovom konvoju. Hvala i građanima Bosne i Hercegovine koji su učestvovali u ovoj akciji i prikupili pomoć za narod Gaze – kazao je predsjednik „Merhameta“ Kenan Vrbanjac.

Ranije su Rijaset i Islamska zajednica u BiH uputili stanovništvu Gaze konvoj od pet šlepera sa 100 tona brašna, tako da su ugroženom palestinskom narodu do sada obezbijedili 460 tona ove prehrambene namirnice.

Pored toga, od početka aresije za Gazu, „Merhamet“ i Islamska zajednica u BiH, u saradni sa turskom partnersklom organizacijom IHH, svakodnevno pripremaju obroke za stanovništvo Gaze, a tokom cijelog ramazana i iftare. 

Kenan Vrbanjac i Ibrahim Malanović naglasili su da će „Merhamet“ i Islamska zajednica u BiH nastaviti pomagati ugroženo stanovništvo Gaze i zahvalili se građanima Bosne i Hercegovine koji su i ovog puta pokazali solidarnost i empatiju prema ljudima u nevolji.

Previous Bećirović: U regionu ima onih koji šire obmane i laži, jedan od njih je Aleksandar Vučić
Next Griffiths: Ovo što se dešava Gazi je "izdaja čovječanstva"

You might also like

NAŠI DANI

Bosanska, albanska i crnogorska dijaspora – samo naša kolektivna akcija može spriječiti Vučićev režim da ostvari svoje najzlokobnije spletke

Otvoreno pismo crnogorske, albanske i bosanske dijaspore, u kojem se uz konstataciju da se Srbija sve ratobornije ponaša, traži od Vlade SAD aktivniji angažman na Balkanu. Udruženja i predstavnici crnogorske,

NAŠI DANI

Alen Muhić u UN-u: Moj biološki otac je neosuđeni ratni zločinac

Moj biološki otac je čovjek koji nije osuđen za ratni zločin silovanja, rekao je u obraćanju u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku Alen Muhić, dijete silovane majke, rođen ratne

NAŠI DANI

Najmanje 200 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima nakon primirja

Nakon prekida primirja, Izrael je intenzivirao i proširio svoje kopnene, zračne i morske napade na Pojas Gaze. -Izraelski zračni napad u potpunosti je uništio stambeni objekt u Gazi rano jutros. Spasilačke