Ministarstvo odbrane BiH raspisalo oglas za prijem 400 kandidata u profesionalnu vojnu službu u činu vojnika Oružanih snaga BiH

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo oglas za prijem 400 kandidata u profesionalnu vojnu službu u činu vojnika Oružanih snaga BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine objavilo je danas, 27. marta 2024. godine, Javni oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Rok za prijavu na Javni oglas je 21 dan od dana objavljivanja na službenoj veb-stranici Ministarstava odbrane BiH.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stepena ili trenutno pohađaju završni razred srednje škole. Neki od općih uslova koje kandidati moraju ispunjavati su da su kandidati državljani Bosne i Hercegovine, da nisu mlađi od 18 godina niti stariji od 27 godina u vrijeme prijema.

Prijavom na oglas mladi imaju priliku da osiguraju stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba) ili lično dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju i informirati se putem sljedećih telefona:

a) Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;

b) Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;

c) Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i

d) Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Ukoliko kandidati budu ispunjavali opće i posebne uslove i dostave potrebnu dokumentaciju, blagovremeno će biti obaviješteni o vremenu i mjestu testiranja i provjera, početku osnovne vojničke obuke i drugim bitnim informacijama.

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutovanje u Sarajevu, Banjoj Luci, Čapljini i Tuzli.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i, nakon završenog intervjua, izvršiti izbor i predložiti ministru odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Previous Laboratorijskom analizom utvrđeno prisustvo svinjske DNA u zaleđenom junećem bureku proizvođača Krajina Klas d.o.o.
Next Mladi Islam Khalilov pozdravljen i nagrađen zbog spašavanja ljudi tokom napada na koncertnu dvoranu u Moskvi

You might also like

NAŠI DANI

Predsjedavajući bosanskog Predsjedništva u Albaniji: Svečani doček, a zatim sastanci (Video)

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine stigao je u zvaničnu posjetu Republici Albaniji, prenosi AA. Ispred predsjedničke palate upriličena je ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje ga je

NAŠI DANI

Konaković: Ako političari budu zreli i hrabri, mogli bismo napraviti najveći iskorak u historiji BiH

 Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković ocijenio je u razgovoru za Fenu da su se danas tokom posjete predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen Sarajevu mogle čuti ohrabrujuće i

NAŠI DANI

Konkurencijsko nadmetanje u Travniku: Redovi za gorivo zbog najnižih cijena u državi

Za vrijeme pandemije koronavirusa svjedočili smo redovima za brašno, tjesteninu i toaletni papir, a kupci su to tumačili strahom od nestašice, izvještava FTV. Od jučer u Travniku svjedočimo redovima za gorivo