Ministrica vanjskih poslova sa članom Komiteta za vanjske poslove Kongresa SAD

Ministrica vanjskih poslova sa članom Komiteta za vanjske poslove Kongresa SAD

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine boravi u Washingtonu gdje se susrela sa američkim kongresmenom Danom Meuserom.

-Susret sa kongresmenom Danom Meuserom, članom Komiteta za vanjske poslove Kongresa SAD u njegovom uredu na Capitol Hillu u Washingtonu.

U vrlo otvorenom razgovoru, razmotrena su aktuelna politička pitanja u BiH i regiji te naglašena važnost aktiviranja reformskih procesa. Također, istaknuti su dobri odnosi dvije države i čvrsto partnerstvo SAD i BiH. Kongresmen Meuser je iskazao interesovanje za posljednja dešavanja, podcrtavajući važnost stabilnosti cijele regije za interese SAD – izvijestila je ministrica Turković.

-Ministrica vanjskih poslova naše države razgovarala je i sa senatorom Benom Cardinom, članom Komiteta za vanjske poslove Senata, o situaciji u regiji i, posebno, u Bosni i Hercegovini. Cardin je istaknuo da SAD ostaju predane snažnoj podršci Bosni i Hercegovini i napretku. Između ostalog, bilo je govora o aktivnostima međunarodne zajednice za deblokadu reformi, euroatlanskim integracijama te borbi protiv korupcije.

Cardin je demokratski senator koji već godinama pokazuje snažno interesovanje za Bosnu i Hercegovinu.

Previous Čović prije 10 godina: Promjene Ustava i Izbornog zakona želimo iskoristiti da dobijemo svoj entitet
Next Udruženje ‘Hidroenergija’ iznijelo stav o gradnji malih hidroelektrana

You might also like

NAŠI DANI

Protesti u Sarajevu: “NE tuđmanizaciji Bosne i Hercegovine i STOP ruskoj čizmi”

  Ispred Ambasade Republike Hrvatske u Sarajevu danas je organizovano mirno protestno okupljanje građana zbog politike aktuelnih vlasti Hrvatske prema Bosni i Hercegovini i bošnjačkom narodu, javlja Anadolu Agency (AA).

NAŠI DANI

Ministrica Turković razgovarala s njemačkom ministricom Baerbock

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Dr Bisera Turković razgovarala je jučer u Minhenu sa ministricom vanjskih poslova Njemačke Annalenom Baerbock na zajedničkom sastanku sa šefovima

SANDŽAK

U Sandžaku nema organizovanog dočeka Nove godine: Novac za slavlje doniraju ugroženoj djeci

  Novi Pazar i općine u regiji Sandžak i ove Nove godine će sredstva namjenjena za novogodišnja slavlja preusmjeriti za djecu iz socijalne kategorije U gradovima regije Sandžak neće biti